Ekstra Bladet

Yahya Hassan bliver ikke prøveløsla­dt

- CHRISTIAN NORDENSKJO­LD cn@eb.dk

Efter lang tids stilhed begyndte digteren Yayha Hassan for nylig igen at skrive på sin Facebook-profil. Først rasede han mod den unge mand, som han skød sidste år, inden han luftede sin utilfredsh­ed med prins Henriks beslutning om ikke at ville blive begravet sammen med dronning Margrethe.

Yayha Hassan blev anholdt 20. marts 2016 og varetaegts­faengslet dagen efter for at have skudt mod og ramt en 17-årig mand som kulminatio­n på en laengereva­rende konflikt med banderelat­erede personer i Aarhus.

16. september 2016 blev han idømt et år og ni måneders faengsel med udsigt til prøveløsla­delse efter to tredjedele af den straf.

Kadaverdis­ciplin

Da han allerede havde afsonet seks måneder, ville han kunne anmode om prøveløsla­delse tilbage i maj måned, men nu forklarer han på sin Facebook-profil, at Kriminalfo­rsorgen afviste hans anmodning.

’Kriminalfo­rsorgen betaler tydeligvis gerne kost og logi for folk, der ikke skal sidde i faengsel. Her er trygt og tyst. Top-uddannede fangevogte­re har laert mig lydighed og kadaverdis­ciplin. Jeg har indset, at det er for risikabelt med en prøveløsla­delse allerede nu, hvor jeg endnu kan laese og stave, og hvor de sidste rester af empati endnu ikke er skyllet ud af mit sind. Imidlertid kan jeg oplyse, at statsmagte­n på fuld skrue arbejder på at få mig faerdigres­ocialisere­t inden deres deadline den 21. december kl. 12.00 dansk tid’, skriver Hassan selv i den lange opdatering, der primaert er skrevet af hans advokat Claus Bonnez.

Kriminalfo­rsorgen oplyser til Ekstra Bladet, at de ikke kan kommentere konkrete personsage­r.

der spillede Joey i ’Venner’, var taet på rollen som den fjollede familiefar Phil i ’Modern Family’. Manuskript­et til pilot-afsnittet landede nemlig på hans skrivebord med et tilbud om, at han kunne få rollen som Phil Dunphy, fortaeller LeBlanc til USA Today.

– Jeg kan huske, at jeg laeste den og taenkte: ’Det her, det er et rigtig godt manuskript, men jeg er ikke den rette til rollen’, siger Matt LeBlanc.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Digteren og provokatør­en Yayha Hassan skal blive bag tremmer.
FOTO: ERNST VAN NORDE Digteren og provokatør­en Yayha Hassan skal blive bag tremmer.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark