Ekstra Bladet

Vi har dem vi skal bruge

- Trl

Anja Andersens drøm om at blive landstraen­er har ikke driblet sig ubemaerket forbi Dansk Håndbold Forbund. Men selv om det ikke var hvem som helst, der drømte højt om at stå i spidsen for enten dame– eller herrelands­holdet, så tager den relativt nytiltrådt­e sportschef, Morten Henriksen, det ganske roligt.

– Vi er da kun glade for, at andre mener, at vi har en attraktiv arbejdspla­ds, siger sportschef­en med et af de smil, der indikerer, at han godt ved, at det opfølgende spørgsmål går på, om Anja Andersen bare er en blandt andre.

’Mit job at se på helheden’

– Anja Andersen er selvfølgel­ig en markant person i håndboldve­rdenen, men om hun eller andre ytrer ønske om at blive landstraen­er, har jeg ingen holdninger til, som jeg vil dele med offentligh­eden. Mit job er at kigge på helheden, og vi er i øjeblikket godt besat på de to traenerpos­itioner, der er tale om, med Klavs Bruun Jørgensen i spidsen for damerne og Nicolaj Jacobsen for herrerne, siger Morten Henriksen.

Han er knap så tilbagehol­dende, når det kommer til hans syn på Anja Andersens forandrede tilgang til at vaere leder.

Intet rigtigt og forkert

– Overordnet er min holdning om ledelse, at det er en filosofi, hvor man ikke kan sige, at det ene er rigtigt og det andet forkert. Man kan lede på mange forskellig­e måder med succes, og jeg er enig med Anja i mange af hendes holdninger og tanker.

Dansk Håndbold Forbund er i gang med en raekke interview med tidligere traenere og spillere på de forskellig­e landshold, som handler om at finde ud af, hvordan forbundet kan gøre traenerne til bedre ledere.

– I bund og grund tror jeg, at god ledelse tager udgangspun­kt i, hvordan den enkelte spiller gerne vil ledes, siger Morten Henriksen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark