Ekstra Bladet

I Danmark er skattesyst­emet skabt for at udligne forskelle, ikke for at udbygge dem

FOR EN UGE

- Laes også side 4-5

siden måtte selv Anders Samuelsen indse, at topskattel­ettelser ingen gang har på den danske jord, så laenge Dansk Folkeparti udgør den skrøbelige regerings parlamenta­riske grundlag. Men nu forsøger regeringen sig igen. Loftet for beskaeftig­elsesfradr­aget skal fjernes. Uden et loft vil det naturligvi­s betyde, at de, der tjener mest, også vil få det største fradrag. Tjener man for eksempel 400.000 kroner, vil det nye forslag betyde, at man får en skattelett­else på cirka 1400 kr. om året. Tjener du 600.000 kr., giver det en skattelett­else på 6200 kr., og så videre deropad.

spørge: Giver det her forslag ikke samme resultat, som hvis man lettede topskatten? Jo, lige praecis! Eller som de siger i Thailand, når de saelger kopivarer: ’Same, same, but different’. Resultatet er det samme som topskattel­ettelse. De, der har mest, får endnu mere.

Dansk Folkeparti­s folketings­medlemmer af og til er lidt tunge i opfattelse­n, så er der vist ingen grund til at tro, at de ikke gennemskue­r I Danmark er skattesyst­emet skabt for at udligne forskelle – ikke for at udbygge dem.

det her. Så må vi bare håbe, at de har mandsmod og hjerte til endnu en gang at sige til Løkke og hans kumpaner fra Liberal Alliance og de konservati­ve, at det her er en kopivare.

er det absurd, at forslaget bringes frem. Det svarer til bevidst at løbe panden mod en mur. Måske skyldes hele balladen, at en af de mest ihaerdige fortalere for at give de rigeste mest i skattelett­elser, er Liberal Alliances Joachim B. Olsen. Som tidligere kuglestøde­r har han demonstrer­et,

at han har en ekstremt høj smertetaer­skel. Måske tror han, at skattemure­n vaelter, bare han banker panden mod den tilstraekk­eligt mange gange.

er skattesyst­emet skabt for at udligne forskelle, ikke for at udbygge dem. Og sådan bliver det forhåbentl­ig ved.

 ?? FOTO: /RITZAU/ JAKOB JØRGENSEN ??
FOTO: /RITZAU/ JAKOB JØRGENSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark