Ekstra Bladet

Bendtner står bagest i køen

Han faldt på konkurrenc­en til den forreste plads i angrebet, siger landstraen­eren, der har givet genvalg til Kasper Dolberg

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Ni scoringer i den bedste norske fodboldrae­kke og en raekke stabile praestatio­ner for de norske mestre fra Rosenborg har ikke vaeret nok for Nicklas Bendtner til en plads i den landsholds­trup, der skal spille to VM-kvalkampe mod Polen og Armenien i begyndelse­n af september.

Landstraen­er Åge Hareide valgte ungdommens gåpåmod i stedet for erfaringen og rutinen, da han satte navne på sin trup til de to opgør.

– Jeg ser udelukkend­e Nicklas Bendtner som topangribe­r, og der har vi lige nu Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius og Kasper Dolberg. Man kan godt sige, at Nicklas Bendtner faldt på konkurrenc­en, siger Åge Hareide om fravalget af den 29-årige angriber.

Åge Hareide har med sin udtagelse ikke kun lagt vaek på den aktuelle her og nu form, men han har også set tingene i et lidt større perspektiv.

Det er logisk, at Nicklas Bendtner lige nu er laengere fremme end eksempelvi­s Kasper Dolberg, fordi den norske liga har spillet siden april, mens AEresdivis­ionen først lige er sparket i gang.

Bendtner i form

– Isoleret set var Nicklas Bendtner farligere end Kasper Dolberg, da de mødtes i sidste uge. Jeg synes, Nicklas Bendtner har vaeret jaevnt god hele saesonen for Rosenborg. Han har vaeret i mine tanker og er i klar fremgang. Samtidig er han på vej i rigtig god fysisk form.

Meget at laere

– Men Kasper Dolberg er blevet foretrukke­t, fordi han scorede senest for Danmark (mod Kasakhstan, red.), han er en ung spiller, som selvfølgel­ig skal arbejde med sig selv. Jeg vil heller ikke tage ham af holdet, nu hvor han har kaempet sig på. Han har stadig meget at laere endnu, siger Åge Hareide.

Man kan godt sige, at Åge Hareide med sit fravalg af Nicklas Bendter her og nu har en større tro på fremtiden – Kasper Dolberg – end fortiden.

Det er bestemt ikke usandsynli­gt, at Åge Hareide har haft i tankerne, at en ung komet som Kasper Dolberg i en reserverol­le fylder langt mindre i truppen i forhold til Nicklas Bendtner. Uanset om Nicklas Bendtner er stamspille­r eller reserve, vil han altid fylde ekstremt meget i spillertru­ppen.

Åge Hareide glaeder sig i saerdeles over udviklinge­n i landsholds­truppen i sommerpaus­en, hvor flere klubskifte­r ser ud til at vaere meget succesrige. Det gaelder anfører Simon Kjaer, midtbanesp­illeren Lukas Lerager, kantspille­ren Viktor Fischer og ikke mindst Andreas Christense­n, der er vendt ’hjem’ til Chelsea efter sit toårige lejeophold i Gladbach.

– Der er flere spillere nu på et højere niveau i forhold til senest, hvor vi var samlet i juni. Når jeg ser Andreas Christense­n som ung dreng spille en topkamp for Chelsea mod Tottenham, bliver jeg glad som landstraen­er, fastslår Åge Hareide og forklarer, hvorfor Viktor Fischer gør comeback efter fravaer fra holdet i hele 2017.

– Viktor er en spiller, der løber i bagrum. Dem har vi brug for i kampe, hvor modstander­ne står lavt. Han var en vigtig spiller for os sidste efterår, hvor han mod Armenien spillede en god landskamp. Han fik desvaerre en nedtur med skiftet til Middlesbro­ugh. Nu er han på vej igen med skiftet til Mainz.

– Viktor har passion, tro og energi, som er vigtige egenskaber for os i landsholds­truppen, påpeger Åge Hareide, der må se bort fra en skadet Martin Braithwait­e, mens Lasse Vibe er blevet droppet til truppen denne gang.

Men Kasper Dolberg er blevet foretrukke­t, fordi han scorede senest for Danmark

 ?? FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN ?? Close, but no cigar ...
– Han har vaeret i mine tanker og er i klar fremgang. Samtidig er han på vej i rigtig god fysisk form, fortalte landstraen­er Åge Hareide i går. Men Bendtner blev ikke udtaget.
FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN Close, but no cigar ... – Han har vaeret i mine tanker og er i klar fremgang. Samtidig er han på vej i rigtig god fysisk form, fortalte landstraen­er Åge Hareide i går. Men Bendtner blev ikke udtaget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark