Ekstra Bladet

Hareide tager spillerne med på råd

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Åge Hareide har strategien klar til nøglekampe­n mod Polen 1. september i Parken.

Landstraen­eren har i august vaeret på rundrejse for at laegge taktikken til opgøret mod Lewandowsk­i & co. sammen med landsholde­ts spillerråd – Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Simon Kjaer og William Kvist.

Spillerne er taget direkte med på råd, så der ikke er så meget tvivl om, hvordan Danmark skal angribe mødet med gruppens favoritter.

For landstraen­eren er det vigtigt at have spillerne med på sine idéer, når de skal føres ud i livet i naeste uge.

Ligner 4-3-3

Men Åge Hareide naegter at afsløre det forud for opgøret naeste fredag i Parken.

– Jeg vil ikke sige, om vi spiller 3-5-2 eller 4-3-3. Vi er i en situation, hvor vi kan spille begge systemer. Jeg kan sige, at vi sammen har lagt en plan for, hvordan vi skal besejre Polen, forklarer Åge Hareide.

Hvis spillerne har fået lov at bestemme, er der ingen tvivl om, at Danmark spiller 4-3-3 mod Polen. Samme opstilling, som holdet praktisere­de senest mod Kasakhstan.

Sidste efterår mod Polen i Warszawa var der masser af misforståe­lser i 3-5-2 systemet, som spillerne ikke virkede saerlig trygge ved.

Polakkerne tog i sandhed fusen på Danmark i det første opgør tilbage i oktober sidste år. Åge Hareide havde ventet en offensiv og aggressiv modstander, der ville presse Danmark tilbage på banen. Der skete lige det modsatte: Polen var afventende, lod danskerne have bolden og slog i stedet til, når danskerne var sårbare.

– Vi havde en dårlig oplevelse i Warszawa. Jeg føler, vi underpraes­terede i den kamp. Derfor har vi har meget at revanchere, siger Åge Hareide og uddyber:

– Halvdelen af de mål, der er scoret mod os, kom i Polen. Vi skal sørge for, at Robert Lewandowsk­i ikke får lige så meget plads i Parken.

– Det glaeder os, at Parken bliver udsolgt. Det vil også laegge ekstra pres på spillerne, mener Åge Hareide.

Åge Hareide er klar over Danmark er under massivt pres i de resterende fire kampe i gruppespil­let. Hver kamp er en eksamen for landsholde­t.

Behøver mindst ti point

– Det er svaert at sige, om vi behøver 10 eller 12 point i de resterende kampe for at få andenplads­en. Jeg tror, ti point kan vaere nok, siger Åge Hareide.

Når Danmark behøver så stort et pointtal, haenger det også sammen med, at resultater­ne mod gruppens dårligste modstander (Kasakhstan) ikke taeller med i det samlede toer regnskab.

Lige nu er Montenegro, der er toer i gruppen, placeret som dårligste toer af samtlige. Og det giver sorteper i forhold til to kvalkampe senere på efteråret.

 ?? FOTO: /RITZAU/JAKOB JØRGENSEN ?? Åge Hareide er klar over Danmark er under massivt pres i de resterende fire kampe i gruppespil­let. Hver kamp er en eksamen for landsholde­t.
FOTO: /RITZAU/JAKOB JØRGENSEN Åge Hareide er klar over Danmark er under massivt pres i de resterende fire kampe i gruppespil­let. Hver kamp er en eksamen for landsholde­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark