Ekstra Bladet

TØFTING OM SUPERLIGA-START: Lyngby i bunden overrasker

- STEFAN CHRISTENSE­N stefan.christense­n@eb.dk

Stig Tøfting tror nu nok, at Lyngby skal finde fodfaeste igen, men deres problem er, at de ikke kan køre 1-0-sejrene hjem som sidste saeson. På billedet Lyngbys traener David Nielsen. Superligae­n har allerede budt på en del overraskel­ser efter de første seks runder, hvor stillingen mildest talt ser anderledes ud, end diverse eksperter havde ventet.

Og sjette runde var ingen undtagelse. Oprykkerne fra Hobro bankede sidste års bronzevind­ere fra Lyngby med 3-0, og kriseramte AGF slog Brøndby, der ellers er kommet flyvende fra start.

Ekstra Bladets fodboldkom­mentator, Stig Tøfting, erkender da også, at flere ting har overrasket ham i begyndelse­n af saesonen.

– Jeg er overrasket over, at Lyngby ligger så meget i bunden med kun en sejr i seks kampe. Jeg tror nu nok, at de skal finde fodfaeste igen, men deres problem er, at de ikke kan køre 1-0-sejrene hjem som sidste saeson.

Dårlig undskyldni­ng

En af årsagerne til Lyngbys dårlige start kan findes i Europa League-deltagelse­n, men den undskyldni­ng giver Tøfting ikke meget for.

– Jeg aergrer mig over, at hver gang, de danske hold kommer i Europa, så brokker de sig over, at det er for hårdt. De vil gerne spille i Europa, men når de så kommer med, så er det for hårdt at spille to kampe på en uge. Det er en lidt let undskyldni­ng at komme med, siger han og fremhaever netop Hobro, der tildelte Lyngby saesonens fjerde nederlag.

– Jeg er også overrasket

over, at Horsens og Hobro ligger nummer tre og fire. Men det er positivt. Jeg er glad for at se, at Hobro spiller så direkte. Og det er også med at få alle de point sammen, de kan, siger Stig Tøfting og glaeder sig over jaevnbyrdi­gheden i ligaen.

– Det har vist sig, at alle kan slå alle i Superligae­n. Det er godt for spaendinge­n, hvis kvaliteten er derefter.

Ingen grund til panik

Brøndby tabte noget overrasken­de til AGF søndag aften. Ikke mindst fordi Benedict Röcker fik rødt kort efter 25 minutter. Og efter 0-0 mod Randers i sidste uge er klubben fra Vestegnen gået en smule i stå efter en fremragend­e start.

Jeg aergrer mig over, at hver gang de danske hold kommer i Europa, så brokker de sig over, at det er for hårdt

– Man kan sige, de er gået lidt i stå pointmaess­igt, men i sidste uge blev de snydt for et mål, der blev annulleret, og mod AGF kunne det lige så godt vaere endt 1-1. Isoleret set på resultater­ne er de gået lidt i stå, men ser man dybere end det, synes jeg det ikke.

– De bliver sat i en svaer situation mod AGF med en udvisning, men det var ikke til

at se udefra, at de spillede i undertal, siger han og bemaerker, at AGF's blot anden sejr var vigtig, hvis de skal gøre sig forhåbning­er om en plads i top seks.

– Det var tre meget vigtige point for AGF, for de naeste kampe er mod AaB og Randers, og deres traenere er også under stort pres.

FCK er ikke overlegne

Sidste saesons mestre og helt store favoritter fra FC København var bagud 1-2 mod Sønderjysk­e, da der manglede ti minutter, inden to sene scoringer af Verbic og Pavlovic sikrede en 3-2-sejr.

Trods sejren er Tøfting overrasket over, at FCK ikke er overlegne, som mange havde forventet.

– Sejren viste noget moral, men de hang også med klarinette­n. De er ikke overlegne på nogen måde. Det vidner alle deres seks første kampe om. De er ikke selvskreve­t til at vinde over andre Superliga-hold, og det er lige meget, om det er Randers, Hobro eller Horsens.

– Jeg har fulgt dem taet i Champions League, og det er tydeligt at se, at der er ting, der ikke fungerer, men det viser høj moral, at de kommer tilbage og vinder, siger Tøfting om de regerende danske mestre, der onsdag skal spille den afgørende kamp mod Qarabag om at komme i Champions League. FCK tabte første opgør 0-1.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark