Ekstra Bladet

DRABSCHEF: TORSO VAR FOR SØGT TVUNGET TIL BUNDS

Rystende detaljer fra politiet om fundet af kroppen, der nu med sikkerhed er identifice­ret som Kim Walls

- METTE FLECKNER LINETTE KRØGER JESPERSEN fleck@eb.dk; linette@eb.dk

Den rystende historie om ubåden Nautilus’ sidste faerden og de personer, som var om bord, udvikler sig konstant.

I går kunne drabschef Jens Møller fra Københavns Politi føje nye detaljer til, da han bekraefted­e, at den torso, som blev fundet mandag i vandet ved det sydvestlig­e Amager, med sikkerhed tilhørte den 30-årige Kim Wall.

Politiet havde sikret en hårbørste og en tandbørste fra Kim Wall, dengang hun blev meldt savnet, med henblik på at udtage dna.

– Det dna er i går (tirsdag, red.) blevet sammenhold­t med dna-materialet, der er udtaget af den krop, som der var obduktion på i går (tirsdag, red.). Og der er et sammenfald, der siger, at det er én og samme person, sagde Jens Møller, som natten til i går overbragte Kim Walls familie den meddelelse.

Blod i ubåden

Han fortalte desuden, at der også var fundet blod i ubåden trods det, at den havde ligget på syv meters dybde og havde vaeret fyldt med 38.000 liter saltvand.

En dna-test har vist, at dette blod ligeledes stammer fra Kim Wall.

Men drabschefe­n løftede også lidt af sløret for de uhyggelige anstrengel­ser, der i hvert fald ifølge politiets udsagn har vaeret gjort for, at torsoen ikke skulle dukke op fra havets bund.

– Omkring obduktione­n kan jeg tilføje, at der er nogle skader på torsoen, som ser ud til at vaere blevet bevidst tilført for at sikre eller forsøge at sikre, at luft og gasser skal passere ud af kroppen, således at man ikke vil drive eller haeve sig fra havbunden, fortalte han og tilføjede, at der på kroppen også var haeftet en form for metal.

– Angiveligt for at sikre, at kroppen er drevet til bunden, sagde han.

Ingen klar dødsårsag

Jens Møller sagde desuden, at politiet endnu ikke har nogen klar dødsårsag.

På kroppen var der haeftet en form for metal

På spørgsmåle­t om, hvorvidt politiet hele tiden har vidst, at de ledte efter et parteret lig, ville drabschefe­n blot sige:

– Vi har formodet, at vi ledte efter en død person. Det er, hvad jeg vil sige.

– Er I sikre på, at der kun var de to om bord på ubåden?

– Ja, det er vi sikre på, lød svaret.

Den varetaegts­faengslede Peter Madsen naegter sig skyldig i sigtelsern­e om drab og uagtsomt manddrab. Han har sagt, at der skete en ulykke om bord, som førte til Kim Walls død, hvorefter hun blev ’begravet til søs’, som det er formuleret. Uden at man ved praecist, hvorfor det ordvalg er brugt.

 ??  ??
 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Jens Møller, drabschef i Københavns Politi, fortalte under et pressemøde i går morges, at et dna-match viste, at den fundne torso er Kim Walls.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Jens Møller, drabschef i Københavns Politi, fortalte under et pressemøde i går morges, at et dna-match viste, at den fundne torso er Kim Walls.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark