Ekstra Bladet

UBÅDS-MYSTERIET EN HEL BY I

. KIMS HJEMSTAVN: Sensommerf­est i byen Trelleborg bliver afholdt i skyggen af Kim Walls brutale død

- SUNE FISCHER FOTO: PER RASMUSSEN fish@eb.dk

TRELLEBORG (Ekstra Bladet): Oprindelig­t kom draebte Kim Wall fra den lille svenske by Trelleborg, der ligger syd for Malmø.

Og selv om byen er ved at gøre klar til den årlige sensommerf­est, så hviler den draebte 30-årige kvindes død tungt over byen, da Ekstra Bladet i går besøgte den.

Drabet er ganske enkelt det helt store samtaleemn­e. Og det er ikke underligt, for Kim Walls mor, Ingrid, har i årevis vaeret en fremtraede­nde kvinde i byen – dels som spejderled­er og dels via sit arbejde i kommunen.

Solen skinner smukt og spejler sig i Østersøen, da vi forsigtigt opsøger den afdødes familie, der bor i hus i et mindre parcelhusk­varter nogle kilometer uden for byen.

Huset – og kvarteret – ligger lige ud til Østersøen ikke mange kilometer fra det skarpe hjørne til Øresund og Køge Bugt, hvor Kim Wall døde på et ukendt tidspunkt om aftenen torsdag 11. august eller natten til fredag.

Ingrid Walls ansigt er furet af sorg – og øjnene ligeså – da hun tilfaeldig­t kommer ud af entrédøren, netop som vi betraeder indkørslen.

– Jeg ønsker ikke at sige mere – jeg håber, I forstår, siger kvinden.

Sensommerf­est

Tilbage i den lille by er man på en plads ved at opstille forskellig­e tivoli-forlystels­er.

– Det er den årlige Palmfest, den holdes hvert år sidste weekend i august, fortaeller Jenny Borggren, der arbejder i grillbaren Sibylla.

Navnet hentyder til den raekke palmer, der står placeret ved vejen, der går langs havnen.

– Alle taler om Kim. Det er meget, meget forfaerdel­igt, fortaeller Jenny Borggren, mens en kollega langer en burger over disken til en sulten kunde.

– Jeg kendte hende en smule, fra da vi begge gik til spejder som små, fortaeller hun endvidere.

På et af byens centrale pladser skinner solen varmt ned over pladsen. Her kommer Maibritt Jönsson gående:

– Det er så forfaerdel­igt. Jeg kender hendes foraeldre fra dengang, hvor jeg boede taet på dem.

– Jeg har fulgt den afskyelige sag taet og laest alt, der er blevet skrevet om den. Det er forrykt og vanvittigt, at man kan finde på at gøre noget sådan ved et andet menneske, siger Maibritt Jönsson.

Flinke og rare

Hun hentyder til behandling­en af Kim Walls lig.

– Jeg taenker på det hele tiden. Hendes foraeldre er så rare og flinke. De har slet ikke fortjent at miste deres datter på den måde. Og intet menneske fortjener at dø på den måde, siger hun.

– Alle kender familien. Hendes mor var spejderled­er og inden for kommunen, og hendes far er nu pensionere­t.

Han arbejdede tidligere som pressefoto­graf på en af landets største aviser. Og selvfølgel­ig når det er en lille by, så kender man hinanden. Derfor er hele byen berørt af det, fortaeller hun.

En farlig verden

På det andet af byen to torveplads­er er der enkelte markedsbod­er. En fiskehandl­er og en ostehandle­r supplerer billedet.

Et par unge kvinder kommer trillende med hver deres barnevogn:

– Jeg har slet ikke ord for, hvor forfaerdel­igt det er, siger den ene af kvinderne, Emelie Westman.

– Det er meget dramatisk. En farlig verden, hvor sådan noget kan ske, siger veninden Fiddie Wihlborg.

– Her i Trelleborg kender alle jo alle. For eksempel gik min kusine i gymnasiet med hende, fortaeller den ene af kvinderne.

– Derfor er det noget, alle føler for, tilføjer hun, før de atter begiver sig hen over torveplads­en.

Det er forrykt og vanvittigt, at man kan finde på at gøre noget sådan ved et andet menneske

 ??  ?? Alle er berørt
De to veninder Fiddie Wihlborg og Emelie Westman fortaeller, at hele byen Trelleborg er berørt af sagen om drabet. Den ene kvindes kusine gik i gymnasiet med draebte Kim Wall.
Alle er berørt De to veninder Fiddie Wihlborg og Emelie Westman fortaeller, at hele byen Trelleborg er berørt af sagen om drabet. Den ene kvindes kusine gik i gymnasiet med draebte Kim Wall.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark