Ekstra Bladet

POLITIETS NAESTE

UBÅDS-MYSTERIET Med fundet og identifika­tionen af torsoen som vaerende den svenske journalist Kim Wall har politiet fået godt greb om sagen, men der er stadig et stykke vej

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk

Med fundet af og identifika­tionen af torsoen ved Amager har Københavns Politi nu fået en smule ro på den sag, der har optaget ikke bare Danmark, men det meste af verden.

Men der er stadig et stykke vej i efterforsk­ningen i forhold til den endelige sag mod den anholdte ubådskapta­jn 46-årige Peter Madsen, der naegter sig skyldig i drab, men har sagt, at en ulykke om bord på ubåden førte til Kim Walls død.

Tidligere drabschef i Københavns Politi Ove Dahl siger efter pressemøde­t med den nuvaerende drabschef, Jens Møller:

– Jeg helt enig i, at politiet har et gennembrud. Nu har de en anholdt. De har et gerningsst­ed, altså ubåden, hvor der nu er blevet sagt, at man har fundet blod. Og så har de også en del af offeret.

– Det naeste skridt er naturligvi­s at gøre alt, hvad man kan for at finde de andre ligdele, siger Ove Dahl og erindrer en af sine tidligere sager i Københavns Politi, hvor der blev fundet to ben og en arm i det indre København, og hvor der gik to dage, inden man fandt hele kroppen.

Svaert at fastslå

– Øvelsen er at få samlet alle delene, så de retsmedici­nske undersøgel­ser kan give mere viden om, hvad der er sket. Det kan vaere svaert at fastslå en dødsårsag med blot én del fra kroppen, siger han.

Ove Dahl understreg­er, at der for politiet også altid vil ligge et stort ønske i forhold til de pårørende om at kunne aflevere et helt menneske til familien.

– Det er jo en forfaerdel­ig og tragisk sag, og der er ikke tvivl om, at man vil lede og lede laenge, som han siger.

Med alle de nye informatio­ner, der er kommet frem, og fundet af torsoen vil et af de naeste skridt utvivlsomt vaere en genafhørin­g af Peter Madsen.

– Men det er op til den anholdte, om han vil lade sig afhøre. Han har ret til at sige nej, siger Ove Dahl.

– Man kan håbe, at han vil lette sit hjerte og svare på spørgsmål. Det tror jeg, han selv vil have det bedst med.

Den tidligere drabschef fastslår, at der trods de nye oplysninge­r ikke er behov for et nyt retsmøde i sagen, før faengsling­sfristen udløber 5. september, hvor der igen skal vaere retsmøde.

Sigtet for drab

Under grundlovsf­orhøret forrige lørdag blev Peter Madsen faengslet på en begrundet mistanke om uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder. Dommeren ville altså ikke faengsle ham på en mistanke om drab, som han også er sigtet for.

På det tidspunkt var ubåden først ved at blive bjaerget i Køge Bugt, og man havde heller ikke fundet dele af den omkomne kvinde. Dommeren fastsatte faengsling­en til 24 dage.

Under fristforla­engelsen skal dommeren vurdere de nye oplysninge­r og tage stilling til, om faengsling­sgrundlage­t skal aendres.

Kan tage et år

Den tidligere drabschef siger, at der typisk i sager, hvor der er rejst sigtelse for drab, går et års tid, før politiets efterforsk­ning og anklagemyn­dighedens vurderinge­r er faerdige, og sagen kan komme for retten. Deri indgår også, at en anholdt i drabssager skal mentalunde­rsøges.

Eftersøgni­ngen efter de resterende dele af Kim Wall fortsatte i går og vil fortsaette den kommende tid, understreg­er Københavns Politi.

Øvelsen er at få samlet alle delene

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Søger videre
Der forgår en intensiv eftersøgni­ng af de resterende dele af Kim Wall. Med et helt lig kan de retsmedici­nske undersøgel­ser give mere viden om, hvordan den svenske journalist døde.
FOTO: KENNETH MEYER Søger videre Der forgår en intensiv eftersøgni­ng af de resterende dele af Kim Wall. Med et helt lig kan de retsmedici­nske undersøgel­ser give mere viden om, hvordan den svenske journalist døde.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark