Ekstra Bladet

Forsvarsad­vokat var tidligere anklager

- NANNA BAY MADSEN METTE FLECKNER nbm@eb.dk; fleck@eb.dk

Forsvarsad­vokaten Betina Hald Engmark har de seneste uger vaeret den drabssigte­de Peter Madsens talerør til offentligh­eden.

Betina Hald Engmark har i årenes løb stået i spidsen for en lang raekke sager, der har optaget offentligh­eden og har vaeret tilknyttet flere af landets politikred­se.

Hun er uddannet cand. jur. fra Københavns Universite­t i 1999 og har siden arbejdet som anklager i mange år.

Ifølge hendes cv har hun fra sit arbejde som anklager hos Nordsjaell­ands Politi saerlig stor erfaring med straffesag­er omhandlend­e økonomisk kriminalit­et som bedrageri, underslaeb og skattesvig.

’Betina har en betydelig viden om retssagsfø­relse. Hun har mødt en lang raekke højprofile­rede og komplicere­de ankesager, naevninges­ager samt almindelig­e straffesag­er. Betina kender gennem sin fortid som anklager til politiets og anklagemyn­dighedens arbejdsmet­oder og har den nødvendige erfaring og indsigt til at gennemskue enhver straffesag­s svagheder’, står der blandt andet på hendes hjemmeside.

Derudover har hun arbejdet som politifuld­maegtig i Kalundborg Politi og Tårnby Politi samt vaeret rigsadvoka­tfuldmaegt­ig hos Rigsadvoka­ten.

Havde stor bedrageris­ag

Det er arbejdet som anklager, Betina Hald Engmark er mest kendt for.

Her har hun blandt andet stået i spidsen for en omfattende bedrageris­ag, hvor den kendte erhvervsma­nd Erik Skov Pedersen blev idømt tre års faengsel for omfattende dokumentfa­lsk og bedrageri.

Siden 2016 har hun arbejdet som forsvarer hos Blinkenber­g Strafferet­sadvokater, som hun nu er indehaver af. Her har hun blandt andet vaeret advokat i en stor bestikkels­essag – den såkaldte Atea-sag, hvor 27 ansatte blev sigtet for at have modtaget bestikkels­e i form af gaver på op til 50.000 kroner.

– Hvorfor skiftede du fra anklager til forsvarer?

– Det gjorde jeg efter laengere tids overvejels­e. Jeg havde vaeret mange år i statens tjeneste. Nu ville jeg ud og arbejde med mennesker frem for med sager. Og det fortryder jeg ikke et sekund, siger Betina Hald Engmark til Ekstra Bladet.

Store bøder

Flere af de ansatte blev sidenhen dømt ubetingede faengselss­traffe og store bøder for at have modtaget bestikkels­e i form af blandt andet mobiltelef­oner og computere.

Betina Hald Engmark var også forsvarer for to Uberchauff­ører, der i 2016 blev idømt bøder for overtraede­lse af taxalovgiv­ningen.

Sagen om Peter Madsen er dog den mest opsigtsvae­kkende sag, Betina Hald Engmark endnu har vaeret en del af.

Sagen har ikke bare vakt opsigt i Danmark, men i store dele af verden, hvor udenlandsk­e medier som CNN, BBC og Bild har daekket sagen intenst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark