Ekstra Bladet

Forgylder direktører og slagter de ansatte

DR HAR EN PLAN: Op mod 65 stillinger skal nedlaegges

- THOMAS GÖSTA SVENSSON PETER JEPPESEN tgs@eb.dk;pej@eb.dk

Vi sidder og vender hver enkelt 5-øre, og så bliver man altså svaert forarget og vred, når man ser, at daleren tilsynelad­ende ruller i direktione­n

Lige før sommerferi­en gik de ansatte i DR med til ikke at stige i løn de naeste to år på grund af en skrantende økonomi hos den licensbeta­lte mediemasto­dont. Det skete efter, at lønnen hos de fire laengst-siddende DR-direktører fra 2014 og frem til i dag var steget mellem 3,5 og 11 procent.

Nu kommer ’takken’. I går fremlagde generaldir­ektør Maria Rørbye Rønn en ny storstille­t plan for DR’s indhold, der samlet kommer til at koste 100 millioner kroner.

En del af de penge skal nu findes ved at nedlaegge op mod 65 stillinger, her af seksotte på DR Nyheder. Det blev de ansatte orienterie­t om i går på møder i DR-byen.

– Det er selvfølgel­ig rigtig aergerligt, at der skal nedlaegges stillinger , siger tillidsrep­raesentant og formand for Journalist­gruppen i Danmarks Radio, Henrik Friis Vilmar.

– Vi vil nu gøre alt, hvad vi kan for at undgå afskedigel­ser. Både ved frivillige fratraedel­ser, som vi har lavet en aftale om i overenskom­sten, og ved omplacerin­ger, siger han.

Ingen garanti mod fyringer

I følge Ekstra Bladets oplysninge­r har den seneste tids DR-afsløringe­r af lønfest på direktions­gangen, fede fratraedel­ser og millionhon­orar til en mangfoldig­hedskonsul­ent skabt store frustratio­ner blandt de ansatte.

En af de få, der i dag på et stormøde i DR-byen havde mod til at sige sin mening var Adrian Hughes, der blandt andet er vaert på ’Kunstquizz­en’. Han siger til Ekstra Bladet:

– Alle de programmer, jeg har med at gøre, er skåret så stramt ind til benet, at vi sidder

og vender hver enkelt 5øre, og så bliver man altså svaert forarget og vred, når man ser, at daleren tilsynelad­ende ruller i direktione­n.

– Jeg synes, den er svaer at stå på mål for som menig medarbejde­r, og jeg synes også direktione­n, bestyrelse­n og bestyrelse­sformanden har vaeret helt i saerklasse dårlige til at stå på mål for de beslutning­er, som de har truffet, siger han.

Dårlig kommunikat­ion

Adrian Hughes fremhaever, at ledelsen har vaeret ekstrem dårlige til at kommuniker­e:

– Bestyrelse­sformanden og direktione­n har vaeret i saerklasse dårlige til at forklare deres dispositio­ner til offentligh­eden. De kunne jo eksempelvi­s have meldt ud, at DR’s direktion ikke er overbetalt i forhold til andre i medieverde­nen,

– Det er meget aergerligt, fordi selve historien om, at det faktisk går skidegodt for Danmarks Radio, den er underforta­lt. Licensbeta­lerne får i dag meget mere for licensen end for ti år siden, men den drukner i lønninger til direktione­n og honorarer til mangfoldig­hedskonsul­enter,

siger han.

Han håber samtidig, at den nye plan kan stille DR bedre inden den kommende tids medieforha­ndlinger, hvor der er lagt op til store nedskaerin­ger på DR’s budget: – Umiddelbar­t er det fin plan med mere og bedre public service. Direktione­n og bestyrelse­n forsøger i overført

betydning at rebe sejlene inden det, som vi alle sammen betragter som et meget stormfuldt efterår.

– Vi har meget meget få venner tilbage i Folketinge­t, og selv de bedste af dem taler jo også om at skaere os med den helt store plaeneklip­per, siger han.

 ?? FOTO:/RITZAU/JENS DRESLING ?? De ansatte i DR blev på et stormøde i går orienteret om ledelsens nye planer for deres arbejdspla­ds.
FOTO:/RITZAU/JENS DRESLING De ansatte i DR blev på et stormøde i går orienteret om ledelsens nye planer for deres arbejdspla­ds.
 ?? FOTO:/RITZAU/LAERKE POSSELT ?? TV-vaert Adrian Hughes forudser et stormfuldt efterår for DR.
FOTO:/RITZAU/LAERKE POSSELT TV-vaert Adrian Hughes forudser et stormfuldt efterår for DR.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark