Ekstra Bladet

Fjern graensebev­ogtningen

- Regina Hillerup Gildbrovej 68 Ishøj

Stop skyderiern­e i København. Hjemtag politipers­onel fra graensebev­ogtningen straks!

Siden midten af juni har der vaeret omkring 20 banderelat­erede skudepisod­er i København. Politiet mangler imidlertid ressourcer til at bekaempe bandekrimi­naliteten, fordi politiet har afsat 243 helårsvaer­k til graensebev­ogtning ved den dansk-tyske graense.

Den midlertidi­ge, stikprøvev­ise graensekon­trol ved graensen blev ivaerksat 4. juni 2016 i forbindels­e med de store flygtninge­strømme. En ophaevelse af graensekon­trollen ville frigive 120 politibetj­ente om dagen. De vil derfor straks kunne indsaettes i kampen mod de banderelat­erede skyderier i København.

Nu må politikern­e på Christians­borg tage ansvar. De kan ikke laengere undslå sig med, at der først skal uddannes mere politipers­onel. Det vil jo tage flere år. Og indsaettel­se af militaeret til at udføre politiets arbejde kan under ingen omstaendig­heder komme på tale, idet det udelukkend­e er politiets opgave at bekaempe den indre fjende, herunder kriminelle bander. Politiet bruger mange kraefter på at bevogte den dansk-tyske graense.

Politipers­onel har den rigtige uddannelse, kompetence­r og politifagl­ighed samt voldsmonop­ol på at løse denne opgave. Derfor skal politibetj­entene hjemtages fra den dansk-tyske graensebev­ogtning straks, fordi hensynet til at redde borgeres liv bør veje tungere end graensekon­trollen, som blot er udtryk for Venstres og Dansk Folkeparti­s symbolpoli­tik.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark