Ekstra Bladet

En verden for sig

KOM MED INDENFOR I ET ELLERS UKENDT LAND: Birgitta Ordenens Trinitas er logen, hvor ritualerne og naestekaer­ligheden er i centrum, og så er den kun for kvinder

- AMALIE PIND FOTO: JONAS OLUFSON

Vi bevaeger os vaek fra kaffeborde­t og laengere ind i logen. En massiv traedør lavet af, hvad der ligner drivtømmer, åbner op ind til Birgittaru­mmet, hvor logen afholder deres ceremoniel­le møder.

Mørkeblå gardiner afskaermer lyset, og mørket omslutter en. Langs vaeggene haenger tunge, røde taepper og giver sammen med gulvtaeppe­rne en følelse af at vaere i et andet univers.

I loftet lyser massevis af små stjerner, som laegger et mystisk slør over rummet. Luften er taet og begraenset. På en og samme tid er det som at traede ind i folkeskole­ns teaterkael­der og et spirituelt vaerested. En blanding, som gør Brigitta-rummet unikt for søstrene.

Når logemødet er i gang, må kvinderne ikke rejse sig fra deres stol. Det er kun ceremoni-mester Inge Fasen, som har tilladelse til at bevaege sig rundt på gulvet, men kun efter at Esther Metzon har givet udtrykkeli­gt lov. Mødet skal nemlig gå efter en helt speciel dagsorden, som står skrevet i logens lovskrift.

Der står også, at logemedlem­merne skal gå ind til mødet i rangorden. I Brigitta-logen kan man opnå seks ordner, og det er antallet af logemøder, som bestemmer, hvornår en søster kan stige i graderne. Vi kører ind i et parcelhusk­varter i Søborg nordvest for København, hvor alt ånder idyl. Som Druidegaar­den bliver synlig for os, er det kun en stjerne på siden af bygningen, der afslører, at den er hjem for et loge-samfund.

Føler os velkomne

Den røde murstensvi­lla ligner et hvilket som helst forsamling­shus og var førhen Gladsaxe Bibliotek. Den er nu ejet af Druideorde­nen, hvor den kvindelige afdeling er Birgitta Ordenen.

Fire kvinder klaedt i ens tøj står klar til at tage imod os. Hvid skjorte og sort nederdel med sorte strømpebuk­ser og sko. Fra det øjeblik, vi traeder ind i logen, starter snakken, og de fire rummelige kvinder efterlader ingen tvivl om, at vi er meget velkomne.

Straks kommer hindbaerro­uladen, småkagerne og kaffen på bordet. Et bord, som tidligere tilhørte dyneselska­bet Nordisk Fjer, står

 ??  ??
 ??  ?? Pulten, som står i lokalet, kommer fra Hamborg, og den kom til Danmark, fordi logebrødre­ne var klar over, at Hitler ikke var begejstret for logen.
Pulten, som står i lokalet, kommer fra Hamborg, og den kom til Danmark, fordi logebrødre­ne var klar over, at Hitler ikke var begejstret for logen.
 ??  ?? Huset i Søborg ligner udefra ikke noget saerligt, men det røde murstenshu­s, der før husede et bibliotek, danner nu ramme for Trinitatis-logen.
Huset i Søborg ligner udefra ikke noget saerligt, men det røde murstenshu­s, der før husede et bibliotek, danner nu ramme for Trinitatis-logen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark