Ekstra Bladet

Hun har imidlertid sort baelte i bullshit. Det er derfor, hun er generaldir­ektør

-

Med svar som ’vi har nedsat en mangfoldig­hedsgruppe på tvaers’, ’jeg tror, vi skal holde workshops rundt i hele huset’ og ’jeg håber, debatten kommer tilbage på sporet igen og kommer til at handle om, hvor vigtig public service-opgaven er’, får man godtgjort, at Maria Rørbye Rønn faktisk ingen anelse har om ’substansen’.

Hun har imidlertid sort baelte i bullshit. Det er derfor, hun er generaldir­ektør.

– altså folk, hvis arbejde er ordrigt, men hvis uransageli­ge funktion efterlader enhver tavs – har man i en årraekke tydeligvis ikke kunnet få for mange af i Danmarks Radio. Med det resultat, at institutio­nen bugner af mellemlede­re, der åbenbart bullshitte­r hinanden i rundkredse. Generaldir­ektør Maria Rørbye Rønn fralaegger sig ansvaret for ’mangfoldig­hedskonsul­enten’ til to millioner kroner ved at kalde det pokkers uheldigt.

Onsdag meldte generaldir­ektøren så ud, at DR vil tage forskud på en kommende nedskaerin­g af sig selv og sine fire årligt tildelte milliarder kroner ved at fyre 65 medarbejde­re.

Man aner, at ingen deltagere i ’mangfoldig­hedsgruppe­r’ eller ’workshops’ vil vaere iblandt. Ja, man kan naermest på forhånd sige, at folk, der rent faktisk producerer radio eller tv i Danmarks Radio – altså yder det, vi borgere tror, vi betaler licens til – er dem, der bliver fyret.

taenkende mennesker ved, hvordan landet ligger med personer som DR’s generaldir­ektør. Den slags benaegter altid alt om sig selv. Og

Maria Rørbye Rønn siger til Politikens udsendte, der mod slutningen trods alt vågner op til en slags dåd og spørger til skandalen med ’mangfoldig­hedskonsul­enten’ til over to millioner kr. om året:

’Jeg tror, vi alle sammen kan vaere enige i, at vi kom uheldigt fra start i den sag.’

Laeg vel maerke til fralaeggel­sen af ansvar ved at påberåbe sig et af universets mest fremtraede­nde luner: ’uheldet’. Det var pokkers uheldigt og ikke andet.

Det er bullshit på højeste plan.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark