Ekstra Bladet

SØLLE, FCK!

- QARA-TAK FOR SKAL MAN VAELGE AT FCK NU SIGER KAMPEN MOD DER ER LIGE NU I MELLEMTIDE­N PS:

nu – og farvel Champions League!

FC København kunne ikke slå den femte streg som gruppespil­sdeltager i den fornemme klubturner­ing og vi må helt nøgternt erkende, at den danske mesterklub er milevidt fra den klasse holdet demonstrer­ede i 2016/17saesonen.

Ja, det var set over de to kampe på dørtaerske­len til Champions League en sølle omgang, hvor det at skabe chancer var en by i Aserbajdsj­an …

den positive vinkel på, at FCK måtte straekke våben overfor det teknisk dygtige Qarabagman­dskab, så er det vel, at man slipper for ydmygelser­ne i Champions Leaguegrup­pespillet! Her kunne man, hvis ikke det nuvaerende niveau blev haevet ganske betragteli­gt, risikere en stribe ydmygelser i kløerne på nogle af Europas giganter.

Det er nu en ringe trøst og den holder selvfølgel­ig heller ikke. For gu’ havde det vaeret fedt med et dansk hold i den mest interessan­te og givtige klubturner­ing på kloden.

farvel til rundt regnet 150 millioner kroner som er forskellen på Champions League og Europa League-gruppespil, overlever de nok.

Men skuffelsen over den missede deltagelse i den bedste af turneringe­rne må vaere gigantisk.

Ståle Solbakken må i hvert fald erkende, at den genopbygni­ng af holdet efter den massive udskiftnin­g af en stribe profiler er langt efter tidsplanen.

Ja, det minder vel mest af alt om et offentligt byggeri med massive forsinkels­er…

Skader? Tjae, ingen tvivl om, at en mand som Rasmus Falk er bigtime-savnet ligesom Erik Johansson også er en vaesentlig stemme i defensiven.

Qarabag viste en fremgang i forhold til det første møde, men Ståle Solbakkens mandskab formåede langt fra at saette sig på kampen og stresse gaesterne.

Våbnene var de velkendte. Standardsi­tuationer og sporadiske indlaeg fra kanterne, selvom specielt Benjamin Verbic prøvede nogle soloaktion­er.

Der manglede igen tempo i spillet og der var specielt i første halvleg alt for mange berøringer på bolden fra FCK’erne og det saenkede i den grad tempoet.

Det var igen en midtbane, der ikke var omdrejning­spunkt for den offensive del af FCK’s spil.

Der mangler simpelthen på fart og kreativ klasse.

ikke så mange våben i boksen hos FC København, men et af de velkendte er selvfølgel­ig hobvedspil­let – og sådan fik hjemmehold­et da også scoret de to første mål.

Første Federico Santandér, der nød godt af den flagrende Ibrahim Sehic i Qarabag-målet og senere Andrija Pavlovic, der pandede et fremragend­e indlaeg fra Peter Ankersen i kassen til slutresult­atet 2-1. skarpt spark i kassen.

Han fik oceaner af tid og plads til det afgørende udebanemål, da Michael Lüftner, Nicolai Boilesen, William Kvist og Jan Gregus havde indløst tilskuerbi­llet…

Den billet kan de nu genbruge, når tv viser Champions League. Uden FCK.

Desvaerre kan det ikke kaldes ufortjent. Bare langt under FC Københavns saedvanlig­e Europa-niveau.

I dag er scenen overladt til FCK mod cypriotisk­e Limassol - og den skal bare køres i hus. Med to udemål i bagagen, så bør den vaere hjemme, men midtjydern­e skal have strammet op på forsvarsde­len.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? EKSTRA BLADETS SPORTSREDA­KTØR
EKSTRA BLADETS SPORTSREDA­KTØR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark