Ekstra Bladet

LYSET GIK UD I PARKEN

EXIT CHAMPIONS LEAGUE: FCK må nøjes med trøstepris­en Europa League og de omkring 50 mio. kr., der venter der

- GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST gisle@eb.dk; mgw@eb.dk

Sjaeldent har en flok vindere set så triste ud. Og en flok tabere vaeret så glade …

FC København vandt og tabte onsdag aften i Parken. De danske mestre slog Qarabag 2-1 i den anden kamp i Champions Leagues-playoffrun­de, men den smukke Champions League-hymne er blevet afspillet for sidste gang i den danske hovedstad dette efterår.

For Dino Ndlovus udebanesco­ring i 63. minut var nok til at sende klubben fra Aserbajdsj­an i fodboldens drømmeland, hvor det regner med millioner af kroner.

Qarabag kom nemlig til København med en 1-0-føring fra Baku og går efter 2-2 sammenlagt videre på reglen om flest scorede udebanemål.

FCK må nøjes med trøstepris­en Europa League og de omkring 50 mio. kr., der venter der.

Det duftede ellers af Champions League, da Santander scorede i 1. halvlegs sidste minut, men hovedparte­n af de 21.222 tilskuere forlod stadionet på Østerbro i lettere nedtrykt sindstilst­and.

Taet på tidlig jubel

I Superligae­n kniber det for FC København at lokke folk i Parken. Det københavns­ke fodboldpub­likum lever for de europaeisk­e aftner og sørgede i aftes igen for en flot ramme.

Stemningen var elektrisk i nationalar­enaen, og FCKtilhaen­gerne brølede deres egne frem og peb øredøvende, når Qarabag havde bolden.

København er et vanskeligt sted at spille, når de er i europaeisk humør, og fansene var taet på at få noget at juble over i 9. minut.

Pierre Bengtsson sendte en flad bold ind i det aserbajdsj­anske felt, men Benjamin Verbic fik kun snittet indlaegget. Det var taet på igen kort efter.

Nicolai Boilesen sendte et hovedstød mod mål – desvaerre for FCK endte det på den forkerte side af stolpen.

Qarabag har vaeret fast deltager i Europa Leagues gruppespil de seneste saesoner, men aldrig nået Champions League.

FC København var opsatte på, at det heller ikke skulle vaere i år og lagde i kampens indledning et godt tryk på de sortklaedt­e gaester.

Qarabag overlevede dog det første kvarter, og som halvlegen skred frem, kom de bedre med uden dog at skabe noget.

Både aserbajdsj­anerne og københavne­rne vidste ellers, at bare én Qarabag-scoring ville gøre livet overordent­ligt svaert for FCK, men Robin Olsen havde intet at se til i 1. halvleg.

Så havde kollega Ibrahim Sehic noget mere at lave i den anden ende.

Han var vågen, da Verbic efter en halv time testede ham fra en spids vinkel, og han så Kasper Kusks langskud suse lige forbi kort før pausen.

Santander igen

Sehic lignede en målmand, der kunne gå tilfreds til pause, men i halvlegens sidste minut kiksede han faelt.

Ján Gregus sendte en blød frisparksb­old ind i Qarabagfel­tet. Sehic ville ud og bokse vaek, men kom for sent.

Han havnede i ingenmands­land, og med ryggen mod mål headede Federico Santander bolden ind i det tomme net og fik FCK-tilhaenger­ne til at gå amok i jubel.

Nok en gang havde den paraguayan­ske angriber slået til i Europa. Det var ham, der sendte FCK i Champions League for et år siden med en scoring på Cypern, og i 3.

Det duftede ellers af Champions League, da Santander scorede i 1. halvlegs sidste minut, men hovedparte­n af de 21.222 tilskuere forlod stadionet på Østerbro i lettere nedtrykt sindstilst­and Qarabag kom nemlig til København med en 1-0-føring fra Baku og går efter 2-2 sammenlagt videre på reglen om flest scorede udebanemål

kvalifikat­ionsrunde mod Vardar var ’Santa’ også redningsma­nd.

Det er muligt, at han har spist lidt for mange sydamerika­nske bøffer og løbet alt for lidt i sin ferie, men målnaesen har FCK’s nummer 9 stadig.

Alt var nu lige, men FCK var taet på at tiltvinge sig fordelen i starten af 2. halvleg. Andrija Pavlovic lagde bolden skråt tilbage i feltet, men Kusk blev presset så meget, at han ikke fik afsluttet.

Aftenens lyseslukke­r

Qarabag var dog langt fra rystede og begyndte at spille godt med. Ansi Agolli havde et kompetent langskud, og Robin Olsen måtte diske op med en fremragend­e parade på Míchels hovedstød efter en lille times spil.

Ufarlige var de ikke, og i 63. minut blev der så musestille i Parken, at man kunne høre denne lille aserbajdsj­anske flok i hjørnet.

De jublede over Dino Ndlovus scoring, mens Boilesen og Lüftner råbte ad hinanden. Den sydafrikan­ske angriber havde få lov at stå fri i FCK-feltet og gjorde det til 1-1 med en kynisk afslutning.

Den mørke angriber lignede aftenens lyseslukke­r, men blot to minutter senere taendte Pavlovic håbet.

Efter en energisk soloaktion lagde Ankersen med venstreben­et bolden ind i feltet, og her dukkede den serbiske angriber op og hovedstødt­e FCK på 2-1.

Qarabag havde dog det forbandede udebanemål, så FCK havde brug for en scoring mere.

Amankwaa, Sotiriou og Toutouh blev sendt ind i jagten på målet til langt over 100 mio. kr., og tilskuerne skrålede igen og igen ’attack, attack … attack, attack, attack’.

Det gjorde FC København, men uden for alvor at komme i naerheden af det tredje forløsende mål.

De lavede to, men det var ét for lidt, så Ståle Solbakkens triste vindere må vente minimum ét år på den femte dans i Champions League.

?? FOTO: JENS DRESLING ?? FCK-spiller Nicolai Boilesen aergrer sig over københavne­rnes missede Champions League-gruppespil.