Ekstra Bladet

ØJEBLIKKET DER AENDREDE ALT FOR CONOR MCGREGOR

ENEREN: Det er godt fire år siden, Conor McGregor fik debut i UFC, og siden kampen i Globen i Stockholm har intet vaeret det samme for hverken ireren eller UFC

- MARTIN BØGE PEDERSEN

1. januar 2013, imens de fleste ligger med tømmermaen­d efter fejringen af årsskiftet, går UFC kommentato­r Joe Rogan til tasterne og sender en Twitter-besked til en endnu ukendt MMAkaemper fra Dublin ved navn Conor McGregor.

Dagen før, nytårsafte­n 2012, har den 24-årige MMA-kaemper vundet sin anden titel i Cage Warriors, og han er nu den første MMA-mester fra Europa med to titler i to forskellig­e vaegtklass­er.

Joe Rogan skriver: ’Jeg har lige set din kamp, Conor. Tillykke, du gjorde det fantastisk. Håber at se dig i UFC en dag. Held og lykke!’.

Milepaelen

Fem uger senere underskriv­er ’The Notorious’ Conor McGregor sin første kontrakt med UFC.

6. april 2013 har ireren sin debut i Globen i Stockholm. Kampen vinder han på bare 67 sekunder, og den fattige kaemper fra Dublin bliver honoreret med en ‘Knockout Of The Night’-bonus på 325.000 kroner for sin indsats.

’60 G’s Baby!!’, råber han i mikrofonen, da han bliver interviewe­t efterfølge­nde. Det er en milepael i hans karriere, og det viser sig også at vaere første dag i en ny aera for UFC.

Fra den dag begynder organisati­onen at fokusere på stort opsatte pressekonf­erencer med fokus på profiler frem for de gamle traditione­r, hvor det var UFCpraesid­ent Dana White, som var ansigtet udadtil.

Allerede i sin tredje kamp er McGregor hovednavn foran sit hjemmepubl­ikum i et udsolgt O2 Arena i Dublin. En event, som den dag i dag står som en af de bedste events i historien.

Jo mere pres, jo bedre

McGregor besejrer Diego Brandao i første omgang og viser, at han kan håndtere det pres, der følger med, hvis man vil vaere øverst på plakaten i en sport, hvor der hele tiden står en ny modstander og ånder dig i nakken. McGregor elsker presset. Det motiverer ham, og man fornemmer, at jo mere kaos, pres og forventnin­g der er til ham, desto bedre performer han. En evne, som adskiller ‘once in a lifetime’-atleter fra dem, vi glemmer med tiden.

Jeg har aldrig oplevet en person, som er så mentalt staerk som Conor McGregor. Han får komplekse udfordring­er til fremstå som den nemme rebus i Anders And, og han er ikke bleg for at spå om udfaldet af sine kampe. Han har forudsagt hele sin karriere ned til mindste detalje og ramt plet med alt. Han repraesent­erer den irske invasion, som har taget UFC med storm, og efter sejren i O2 Arena sagde McGregor: ’Vi er her ikke for at tage del. Vi er her for at tage over’.

UFC har haft problemer med at saelge deres lette vaegtklass­er til fansene, men med McGregors indtog er fjervaegts­divisionen nu den mest spaendende at følge.

UFC matcher ham op med Dustin Poirier, som er nummer seks på ranglisten. Det hele er overstået på et minut og 46 sekunder, og selv om McGregor er den nye dreng i klassen, topper han lønningsli­sten med en million kroner for sin sejr.

Saetter alt på spil

’The Notorious’ vinder sine første seks kampe så overbevise­nde, at UFC vaelger at give ham en titelkamp efter bare to år.

De booker McGregor imod fjervaegts­mesteren Jose Aldo.

Kampen er sat til 11. juli 2015 på MGM i Las Vegas. Aldo må dog traekke sig med en skade i ugen op til, og UFC er bange for, at de mister deres hovedkamp for det stort anlagte show. McGregor viser endnu en gang, at han er villig t spil for at holde rende. Han bede de en afløser f Mendes, som m divisionen­s be melder sig på ba gors eneste kom er alle sammen

 ?? FOTO: AP ?? Selvsikker som få
Verdensstj­ernen Conor McGregor og Floyd Mayweath skal dyste natten til 27. august.
FOTO: AP Selvsikker som få Verdensstj­ernen Conor McGregor og Floyd Mayweath skal dyste natten til 27. august.
 ?? FOTO: AP ?? Den irske MMA-stjerne møder Dennis Siver og vinder kampen i 2. omgang.
FOTO: AP Den irske MMA-stjerne møder Dennis Siver og vinder kampen i 2. omgang.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark