Ekstra Bladet

SØN AF VERDENS BEDSTE

EUROPA LEAGUE

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk Europa League FCM-Apollon kl. 19.30 på 6’eren

– Her i FC Midtjyllan­d er jeg omgivet af holdspille­re som Jakob Poulsen og Jonas Borring, der hele tiden kigger efter aflevering­en til mig. Derfor er jeg kommet så godt i gang, siger Alexander Sørloth. August har muligvis vaeret pladdervåd, men Alexanders Sørloths afslutning­er har vaeret knas-tørre.

Det startede en skøn torsdag aften 3. august, hvor den 21-årige nyindkøbte FCM-angriber instinktiv­t fik brystet på en høj pasning og huggede til, da bolden nåede graesset.

Kampen mod Arka Gdynia var inde i overtiden. FC Midtjyllan­d var på vej ud af Europa League. Men Sørloths genistreg forvandled­e exit til ekstase.

Men der skulle gå yderligere to uger før det helt store gennembrud.

I Larnacas fugtigvarm­e sommer blev nordmanden pludselig forfremmet til startopsti­llingen, da Paul Onuachu røg ned med det, der senere viste sig at vaere blindtarms-betaendels­e.

To mål mod Apollon og siden to mål mere ude mod OB – trods bare 18 minutter på banen.

Enhver lille frygt for, at Paul Onuachus operation ville blive kostbar, er blevet gjort til skamme.

Men sådan skal det vel vaere, når FC Midtjyllan­d henter en spiller, hvis far er blevet udråbt til ’verdens bedste’.

Hurtig angriber

Rosenborg-legenden Göran Sørloth blev udråbt til ’verdens beste møtende angriber’ af den tidligere norske landstraen­er Egil ’Drillo’ Olsen. Den norske traener mente, at FCM-spillerens far var verdens bedste angriber i spillet med ryggen til målet.

– Han var vel også den eneste angriber på den liste, som vi jokede med, griner Alexander Sørloth, da han bliver mindet om de flatterend­e ord om sin far.

– Det har primaert motiveret mig. Det har ikke vaeret noget pres, kommer det mere seriøst fra FCM’s varme angriber.

Alexander Sørloth er ikke samme type angriber som sin far. Trods sine 1,95 meter er han ikke et luftskib med en venderadiu­s på flere kilometer.

Alexander Sørloth er en hurtig angriber med god teknik, der ynder at sprinte fra sine modstander­e – og så har han en habil styrke i luftrummet, hvilket hovedstøds­målene mod Apollon og OB bevidner.

– Jeg husker, at min far var meget med, da jeg var barn – fra ti til 14 år. Jeg var meget emotionel og kunne hurtigt blive sur. Og der laerte han mig, at det mest handlede om at arbejde hårdt for at få det bedste ud af det, forklarer Alexander Sørloth, der har taget et faderligt råd til sig.

– Jeg var meget forhippet på at have bolden, men scorede ikke så mange mål, da jeg blev angriber. Der sagde han til mig, at jeg skulle vaere tålmodig og aldrig bevaege mig laengere ud mod siderne end straffespa­rksfeltets kanter og gøre alt for at holde mig i boksen. Det er vel det bedste råd, jeg har fået, siger Alexander Sørloth.

Opvaekst i Rosenborg

Han fik sin opvaekst i Rosenborg, men brød først igennem, da han som 19-årig blev udlejet til Bodø/ Glimt. Den saeson, der fik Groningen på banen. Et skifte, som ikke gik som håbet – og halvandet år senere blev FC Midtjyllan­d stedet, hvor karrieren skulle tilbage på skinner.

– I Holland var spillet meget individuel­t, hvor holdkammer­aterne forsøgte at gøre det bedste for sig selv. Her i FC Midtjyllan­d er jeg omgivet af holdspille­re som Jakob Poulsen og Jonas Borring, der hele tiden kigger efter aflevering­en til mig. Derfor er jeg kommet så godt i gang. Se mod OB, hvor de to leverer et oplaeg hver, siger han og laegger ikke skjul på, at starten i FC Midtjyllan­d har vaeret god.

– Det kan godt kaldes en drømmestar­t. Seks mål. Og flere vigtige mål blandt det. Og til at toppe det hele er jeg kommet tilbage på landsholde­t.

– Her i FC Midtjyllan­d har jeg fået en traener, Jess Thorup, som har rigtig god forståelse for angriberen­s rolle, og han ved godt, hvordan jeg skal bruges som angriber … og så bliver der mål, smiler Alexander Sørloth, der gerne må fortsaette mål-scoringen mod Apollon.

FC Midtjyllan­d skal endnu en gang indhente en 3-2-føring, ligesom det var tilfaeldet i foregående runde mod Arka Gdynia.

– Apollon havde nogle rigtigt gode spillere offensivt, men de gav rigtig meget plads og rum til os, og det passede os rigtig godt. Jeg er sikker på, at vi kommer til at score mod dem. Så skal vi bare undgå at lukke nogen ind, smiler han velvidende, at FC Midtjyllan­d ikke har vaeret gode til at lukke af bagude.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Alexander den Store
FOTO: JENS DRESLING Alexander den Store

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark