Ekstra Bladet

Den drabssigte­de ubåds-bygger undsiger nu faellesska­b med andre fanger på Vestre Faengsel

- SUNE FISCHER LINETTE KRØGER JESPERSEN DAN BJERREGAAR­D KATRINE M. RASMUSSEN METTE FLECKNER fish@eb.dk linette@eb.dk dan@eb.dk kmr@eb.dk fleck@eb.dk

Den drabssigte­de ubådskapta­jn Peter Madsen har nu valgt at gå i frivillig isolation, erfarer Ekstra Bladet.

Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, ønsker ikke at kommentere sagen. Ej heller Lea Bryld, fungerende leder ved Vestre Faengsel.

– Jeg har tavshedspl­igt, og kan hverken be- eller afkraefte oplysninge­r om, hvem der er indsat i faengslet, siger Lea Bryld.

Det er ukendt, hvornår Peter Madsen praecist valgte at gå i frivillig isolation i Vestre Faengsel, hvor Ekstra Bladet erfarer, at han sidder varetaegts­faengslet.

Blandt de indsatte i faengslet er det dog ikke nogen hemmelighe­d, at Peter Madsen er anbragt her. Baggrunden for, at Peter Madsen nu har fravalgt gårdture med andre og faellesska­b i øvrigt kendes ikke. Men ifølge kilder, der kender Vestre Faengsel indefra, sker det med god grund:

– Folk, der er mistaenkt for drab på kvinder og for at skaere dem i stykker, risikerer taesk på gårdturen, siger en kilde, der selv har vaeret anbragt på Vestre.

Hierarki og jantelov

Andre kilder med indsigt i livet bag tremmerne i landets største faengsel for varetaegts­fanger beskriver, hvordan folk som Peter Madsen, der ikke i forvejen har et netvaerk i form af venner og bekendte inde bag faengselsm­urene, kan vaere udsatte.

Samtidig kan der bag murene vaere en voldsom jantelov og hierarkisk hakkeorden.

Nederst befinder sig fanger, der har draebt eller forbrudt sig mod børn. Også personer, der ikke blot har draebt, men også lemlaestet en kvinde, har det ofte svaert. Og hvis vedkommend­e oveni heller ikke har et netvaerk, kan han vaere jaget vildt.

– Folk derinde følger jo også med i medierne. Og når de laeser om, at kvinder er blevet parteret og smidt i havet som affald, så bliver folk hidsige, fortaeller en tidligere indsat til Ekstra Bladet.

Peter Madsen blev faengslet lørdag 12. august efter et grundlovsf­orhør, hvor han er sigtet for drab. Dommeren ville dog kun faengsle ham på en begrundet mistanke om uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder. Han naegter sig skyldig i begge dele og har sagt, at der skete en ulykke om bord, som førte til Kim Walls død, og at hun blev smidt i vandet i Køge Bugt. Siden faengsling­en, der foreløbig går til 5. september, hvor der skal vaere et nyt retsmøde, er der sket dramatisk nyt, da torsoen af den svenske freelancej­ournalist i mandags blev fundet ved Amager, og det dermed stod klart, at den afdøde var blevet parteret.

Jeg har tavshedspl­igt, og kan hverken be- eller afkraefte oplysninge­r om, hvem der er indsat i faengslet

 ?? FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN ?? Spaerret inde
Det er ukendt, hvornår Peter Madsen praecist valgte at gå i frivillig isolation i Vestre Faengsel, hvor Ekstra Bladet erfarer, at han sidder varetaegts­faengslet.
FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN Spaerret inde Det er ukendt, hvornår Peter Madsen praecist valgte at gå i frivillig isolation i Vestre Faengsel, hvor Ekstra Bladet erfarer, at han sidder varetaegts­faengslet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark