Ekstra Bladet

Er der plads til os?

- René Vilstrup-Bie Grønnedale­n 14 B Vejle

Jeg er forvirret. Før sommerferi­en vidste jeg, hvem jeg var:

René, byrådskand­idat, folketings­kandidat, naestforma­nd i min beboerafde­ling, kontaktper­son i menighedsr­ådet, medlem af hovedbesty­relsen i Adoption & Samfund og en, der bidrager til den danske velfaerd via mit 8 til 16-job.

I løbet af sommeren kunne jeg så konstatere, at højrefløje­n ikke mener, at en kvinde som Nadia Nadim kan betragtes som en fuldblodsd­ansker på trods af sit danske statsborge­rskab, på trods af at hun er godt på vej til at blive laege og ikke mindst på trods af sin indsats på det danske kvindeland­shold under EM.

Jeg er adopteret og kom til landet som fireårig. Nadia kom som flygtning, efter at Taliban havde myrdet hendes far. Selv om vi er kommet til landet af vidt forskellig­e årsager, har vi begge klaret os her og har taget landet, befolkning­en, normerne, kongehuset og demokratie­t til os.

Tidligere anså jeg os begge for fuldblodsd­anskere, i dag ved jeg, at den norm, som vi begge har tilpasset os, ikke har tilpasset sig Nadia.

Nadia er kvinde, jeg er mand. Nadia er ung, jeg er midaldrend­e. Nadia er brun, jeg er brun. Nadia er muslim, jeg er kristen.

Jeg kan tydeligt se fordommene­s grimme ansigt, og derfor er jeg bekymret for i morgen.

I dag er det det religiøse, der er årsag til, at man åbenbart ikke kan vaere fuldblodsd­ansker. Men hvad med i morgen? Er det så den brune farve, som jeg deler med Nadia?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark