Ekstra Bladet

UNDSKYLD GUTTER

-

SPA (Ekstra Bladet): Før de 44 omgange på legendaris­ke Spa-Francorcha­mps beskrev den senere vinder Lewis Hamilton turen rundt i de nye mere ekstreme racere som verdens fedeste rutsjebane.

For Kevin Magnussen blev Belgiens Grand Prix også en rutsjetur. Men en af dem, hvor man har det lidt dårligt bagefter.

Ramte bump

I et overbevise­nde løb af både team og begge kørere var kursen lagt mod point til begge sider af garagen.

En syvende- og ottendepla­ds var inden for raekkevidd­e, før Kevin Magnussen i angreb på Felipe Massa låste begge forhjul og var nødt til at køre banen, hvilket sendte han ned på sidsteplad­sen.

Danskeren var både irriteret, frustreret og uforståend­e, lige efter at hjelmen var kommet af.

Først var der snak om, hvorvidt han var blevet ramt af en anden, eller om bremserne havde fejlet. Nogen forklaring havde Kevin Magnussen heller ikke først.

– Det overrasked­e mig sindssygt meget, at jeg låste begge forhjul. Jeg tror ikke, det var, fordi daekkene var blevet kolde, for jeg havde naesten lige fået dem på, lød første reaktion.

Efter debriefing med ingeniører­ne lød forklaring­en i stedet, at han under (for) ivrigt angreb på Felipe Massa havde ramt et bump.

– Der var min skyld, og jeg er ked af det på teamets vegne. Det kunne have vaeret point til begge denne uge, siger danskeren.

Sammenstød mellem Force India-kørere sendte en safetycar på banen, så alle strøg i pit til et gratis pitstop. Her valgte Haas at vente med at skifte daek på danskerens racer, så Felipe Massa sneg sig ind på ottendepla­dsen mellem Haas-racerne.

Ifølge teamchefen var det ikke muligt at skifte daek på dem samtidigt, og så har forreste kører naturligvi­s førsteprio­ritet.

– De lå for taet på hinanden. Vi var bedre end Massa, så vi regnede med at kunne snuppe ham efter genstarten. Det er mindre risikabelt end at tage to biler ind på samme tid. For så skal den ene holde i kø; der mister han også tid, så den løsning dur ikke, forklarer teamchefen til Ekstra Bladet.

Med Romain Grosjeans syvendepla­ds holder Haas lige akkurat fast i syvendepla­dsen i konstruktø­rernes verdensmes­terskab blot et enkelt point foran Renault.

Franskmand­en var da også godt tilfreds med sig selv, ligesom praestatio­nen udløste et klap på skulderen fra teamkammer­aten.

– Fandens godt løb. Vi vidste, at vi kunne ende taet på top ti, men ikke om vi kunne nå derind, siger Grosjean.

Om end Renault presser bagfra, er der kun henholdsvi­s fem og ti point til Toro Rosso og Williams på de naeste pladser. Allerede om en uge fortsaette­r kampen i det taette midterfelt.

– Bilen har fungeret godt.

Det overrasked­e mig sindssygt meget, at jeg låste begge forhjul Det er altid frustreren­de, når man misser en mulighed

Det var en højhastigh­edsbane, og det er den naeste også, så forhåbentl­ig kan vi vaere staerke igen. Men det er altid frustreren­de, når man misser en mulighed, og det gjorde vi i dag, siger Magnussen.

 ??  ?? Min fejl – Der var min skyld, og jeg er ked af det på teamets vegne. Det kunne have vaeret point til begge denne uge, lød det fra Kevin Magnussen efter løbet.
Min fejl – Der var min skyld, og jeg er ked af det på teamets vegne. Det kunne have vaeret point til begge denne uge, lød det fra Kevin Magnussen efter løbet.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark