Ekstra Bladet

EFTER DØDELIGE PROTESTER: Selvudnaev­nt ’gud’ får 20 års faengsel for voldtaegt

- KATJA MEJBORN km@eb.dk

En indisk dommer idømte i går en selvudnaev­nt ’gudemand’, der går under navnet Gurmeet Ram Rahim Singh, sammenlagt 20 års faengsel for to voldtaegte­r begået for 15 år siden. Det skriver Reuters.

På grund af dommen er de indiske politistyr­ker nu i fuld beredskab i delstatern­e Punjab og Haryana, hvor den 50-årige leder har størstedel­en af sin følgeskare. Over titusinde betjente er sat ind for at holde orden, efter at dommen faldt. Det sker, efter at der fredag opstod omfattende og voldsomme protester, da Singh i første omgang blev kendt skyldig i voldtaegte­rne.

Voldtog kvinder

På trods af advarsler mødte hundredvis af demonstran­ter nemlig op for at støtte lede-ren af sekten ’Dera Sacha Sauda’ i fredags.

Demonstran­terne braendte flere tankstatio­ner og togstation­er i de indiske delstater Punjab og Haryana, ligesom de smadrede flere biler under optøjerne. Ifølge Reuters blev mindst 38 mennesker draebt, mens over 200 blev såret under urolighede­rne.

Flere anklager

To kvinder, som tidligere havde fuldt Singh, anklagede ham for at have voldtaget dem i sektens hovedsaede i Sirsa, og kvindernes advokat mener, at mange flere er blevet udsat for samme skaebne:

’Vi mener, at der findes mindst 48 andre ofre, som er blevet misbrugt seksuelt, og som måske er blevet draebt eller for bange til at stå frem og vidne imod ham (Singh, red.), lyder det fra advokat Utsav Bains til AFP

Singh og hans sekt blev sat under skaerpet overvågnin­g, da en undersøgen­de journalist samme år, som anklagerne om voldtaegte­rne kom frem, blev skudt til døde, mens han var i faerd med at grave efter oplysninge­r om sekten. Ifølge The Guardian ’Gudemanden’, ’The guru of bling’, ’spirituel helgen’... Sektledere­n Gurmeet Ram Rahim Singh har mange navne, nu skal han i faengsel for voldtaegt.

mener den indiske efterretni­ngstjenest­e, CBI, at vide, at ’gudemanden’ var involveret i mordet på journalist­en.

Ligeledes er han anklaget for at have haft noget at gøre med drabet af en anden journalist, der berettede om sektens

’forseelser’. Singh naegter sig skyldig i begge anklager.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark