Ekstra Bladet

’Børnene saetter pris på gensyn’

-

Børn elsker genudsende­lser. Det forsøger Danmarks Radio i hvert fald at overbevise politikern­e om, efter at Ekstra Bladet i går afslørede, at seerne fyldes med genudsende­lser på DR-kanalerne.

Således er lobbyister­ne i DR tilsynelad­ende kommet på hårdt arbejde i forsøget på at overbevise politikern­e om, at det er en god ting med genudsende­lser.

Genudsende­lser giver vaerdi

Klokken lidt i ni mandag morgen sendte Bo Wiberg, chefkonsul­ent, DR Rådgivning, Strategi og Kommunikat­ion, således et brev af sted til samtlige medieordfø­rere. Af brevet – som Ekstra Bladet er i besiddelse af – fremgår det, at genudsende­lser er en god ting:

’For nogle seere kan det vaere irriterend­e at møde en genudsende­lse. Men et for ensidigt fokus på genudsende­lser som negative tager ikke – ofte uden at vide det – benytter sig af den fleksibili­tet, det giver, at de har flere muligheder for at se et givent program. Sagt på en anden måde er genudsende­lser en måde at give mest mulig vaerdi for licensen, men dette skal naturligvi­s ske under hensyn til, at de kan genere’, skriver Bo Wiberg.

Desuden lyder det:

Ekstra Bladet har ret

’På de mindre kanaler er der faerre seere til det enkelte program, og derfor genudsende­s langt hovedparte­n af udsendelse­rne flere gange så seere med forskellig­e vaner får mulighed for at se dem. Det er saerlig udtalt på børnekanal­erne, hvor genudsende­lsesandele­n er saerlig høj, både fordi børnene saetter pris på gensyn, og fordi seergruppe­n skifter løbende i takt med at børnene bliver aeldre.’

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at genudsende­lserne for alle DR-kanaler samlet er steget fra 78 procent i 2014 til 82 procent sidste år. DR bekraefter dog også over for politikern­e, at tallene passer:

’Både tal og tendenser er i hovedtraek korrekte.’

For nogle seere kan det vaere irriterend­e at møde en genudsende­lse

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Genudsende­lse
82 procent genudsende­lser hos DR har fået medieordfø­rerne på Christians­borg op fra taburetter­ne, og flere af dem er meget skuffede.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Genudsende­lse 82 procent genudsende­lser hos DR har fået medieordfø­rerne på Christians­borg op fra taburetter­ne, og flere af dem er meget skuffede.
 ?? FOTO: /RITZAU/LINDA JOHANSEN ?? Børnene saetter pris på gensyn, mener Bo Wiberg, chefkonsul­ent, DR Rådgivning, Strategi og Kommunikat­ion.
FOTO: /RITZAU/LINDA JOHANSEN Børnene saetter pris på gensyn, mener Bo Wiberg, chefkonsul­ent, DR Rådgivning, Strategi og Kommunikat­ion.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark