Ekstra Bladet

LTF-BOSS SKAL BLIVE BAG TREMMER

BYRETTEN HAR TALT: Berygtet bandeleder skal forblive faengslet i foreløbigt 14 dage mere

- SUNE FISCHER DAN BJERREGAAR­D fish@eb.dk; db@eb.dk PRIVATFOTO

LTF-chefen, Shuaib ’Shebi’ Khan, skal fortsat sidde varetaegts­faengslet – det besluttede Københavns Byret i går, hvor han blev fremstille­t via videolink.

Flankeret af sin forsvarer, Michael Juul Eriksen, sad han i et afhøringsl­okale i faengslet på Københavns Politigård, hvor han er anbragt.

Iført rød kortaermet Hugo Boss T-shirt fulgte han opmaerksom­t retsmødet.

For lidt over to uger siden blev han faengslet i forbindels­e med en sag om trusler rettet mod en betjent.

Ifølge sigtelsen faldt truslerne i forbindels­e med en visitation af bandebosse­n og andre bandemedle­mmer kort før midnat 31. juli i år.

Her tog fem betjente kontakt til bandemedle­mmerne og bad LTF-lederen gå med ind i en opgang ved Blågårds Plads for der at visitere ham.

Her udtalte han ifølge politiet følgende: ’Du er ikke den eneste, der har attitude. Vi har også attitude’, og ’det er ham med skaegget’ og ’pas på din ryg’.

Shuaib Khan havde angiveligt også sagt, at han kunne huske betjentens ansigt, og efterfølge­nde havde flere bandemedle­mmer forsøgt at filme ham.

Dengang naegtede bandeleder­en sig skyldig. Han erkendte, at der havde vaeret en ordvekslin­g, der eventuelt var lidt spids. Men der var ikke tale om trusler.

Det med ’pas på din ryg’ var i øvrigt en slags hilsen – og ikke en trussel, forklarede han.

Ved gårsdagens retsmøde mente anklager Henrik Bergqvist, at der var tale om skaerpende omstaendig­heder, og at Shuaib Khan er leder af LTF.

– Han har hele banden i ryggen, når han udtaler sig, sagde anklageren i retten.

Forsvarere­n mente, at Khan burde løslades.

– Hvis det ikke lige var Shuaib Khan, der sad her, så havde man aldrig fremstille­t nogen under de her forhold, har han tidligere udtalt.

Og den holdning stod han ved i dagens retsmøde.

Politisk pres

– Jeg mener, der er politisk pres i sagen, sagde han.

Forsvarere­n mente, at hvis der vitterligt blev afsagt dom i sagen, så ville Khan maksimalt få 30 dage.

Dommeren besluttede dog, at Shuaib Khan fortsat skal sidde faengslet i foreløbigt to uger mere. Shuaib ’Shebi’ Khan flankeret af to andre bandefolk. Billedet er fra en fest, hvor de svenske medlemmer blev fejret.

Han har hele banden i ryggen, når han udtaler sig

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark