Ekstra Bladet

Otte år for dødsvold

-

Da Shuaib Khan i 2012 blev løsladt efter fem år bag tremmer, gav det voldsomme dønninger i bandemiljø­et. Her var han arkitekten bag banden Loyal To Familia – LTF – der i de følgende måneder kastede sig ud i en voldsom offensiv i det københavns­ke bandemiljø.

Det var dog ikke første gang, offentligh­eden hørte om Shuaib Khan.

6. april 2007 var tre-fire biler på vej fra København til Aalborg. Ifølge politiet var flere af personerne i bilerne medlemmer af Blågårds Plads-banden. Ifølge dem selv var de bare venner, som var vokset op sammen. En af dem var Shuaib Khan.

På en bevaertnin­g i Jomfru Ane Gade opstod et skaenderi, der antaendte et regulaert western-slagsmål, hvor glas, flasker og askebaeger­e fløj gennem luften, fortalte flere vidner efterfølge­nde i retten.

Jagtet og overfaldet

Slagsmålet fortsatte på gaden og endte med, at 21-årige William Lennon sank sammen i en blodpøl foran 7Eleven. Jagtet og overfaldet af flere personer.

Han var blevet stukket 14 gange med kniv, snittet flere steder på kroppen og slået med en stol.

Et af knivstikke­ne ramte højre side af brystet og kostede den 21-årige livet. En dørmand, der er vidne til overfaldet, fortalte under retssagen, at han aldrig havde set noget lignende.

Alligevel havde flere af vidnerne svaert ved at huske, hvad der helt nøjagtigt skete den april-morgen i Aalborg. De naegtede dog alle at vaere blevet truet til tavshed. Flere af de medtiltalt­e afgav forklaring i retten, men kun om deres egne roller. Shuaib Khan siger intet.

Slap for udvisning

En betjent med kendskab til ’Pladsen’ beskriver i retten Shuaib Khan som ’karseklipp­et med fremskudte skuldre, vraltende gang og med en tung, maskulin og aggressiv fremtoning’. Det kommer desuden frem, at han to gange tidligere er blevet taget af politiet med kniv og har fået en dom på 60 dage for vold.

Oktober året efter bliver Shuaib Khan idømt otte år for vold med døde til følge for det brutale overfald i Aalborg, men han slipper for en udvisnings­dom til Pakistan.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark