Ekstra Bladet

Lad nu vaer’ med at flaebe

-

Han kan i virkelighe­den bedst lide en kold bajer og et stykke smørrebrød på den lokale.

Men Jesper Buch, 42, er også en mand med det ultimative tegn på luksus stående i indkørslen på Frederiksb­erg. En sort Lamborghin­i Gallardo til en vaerdi af adskillige millioner kroner.

Rigmanden og investoren forstår ikke de folk, som i disse dage himler op om, at regeringen vil øge uligheden, når den foreslår at tildele velhavende danskere en gedigen skattelett­else. at gøre verden bedre. At skabe en formue og saette i vaerk, siger han.

Giver god energi

Multi-millionaer­en Jesper Buch har grundlagt sin formue på madudbring­ningstjene­sten Just Eat. I dag er han investor i 15 virksomhed­er. Til efteråret kommer endnu en saeson af ’Løvens Hule’ på DR, hvor han sammen med sine meddommere investerer eller lade vaere i håbefulde danskeres ivaerksaet­ter-idéer.

Han er lykkelig for sin vogn. Og går ind for at fjerne registreri­ngsafgifte­n på biler fuldstaend­ig, så flere kan udleve drømmen, som det er sket for ham selv.

– Den bil giver mig god energi, siger han.

– Mange mennesker ser en Lamborghin­i som det ultimative uligheds-symbol ...

– De skulle da bare synes, at det var fantastisk, at der er et fjols, der vil betale 20.000-25.000 kroner om måneden for sådan en bil, hvor stort set det hele er afgifter. De skal bare grine og sige: Hold kaeft, en snotskovl.

– Er det ikke uopnåeligt for de fleste mennesker at købe en Lamborghin­i?

– Nej. Det er sgu overhovede­t ikke uopnåeligt. Det skulle gerne vaere sådan, at hver gang, jeg kører rundt i den bil, så er der en hvalp, en pige eller en gammel mand, der siger ’fuck, hvor er den fed!’ og får et smil på laeben, siger Jesper Buch, der som 16-årig skrev i sin Maylandkal­ender, at han ville have en Porsche 911 inden han fyldte 30 år.

Det er vigtigt, at vi har nogen at se op til. Det er vigtigt, at der er nogen, som saetter i vaerk og skaber nogle arbejdspla­dser Jeg synes, vi skal vaere glade for og vaerne om de mennesker, som er i stand til at gøre verden bedre

Den drøm gik i opfyldelse. – Nationen! (Ekstra Bladets debatforum, red.) vil selvfølgel­ig sige, at det er nemmere sagt end gjort. Og så står han dér og spiller Karl Smart. Men de kender ikke min historik. Jeg kommer fra ingenting. Min far drak sig selv ihjel. Det er pinligt for en 13-årig i Vamdrup, at ens far vaelter rundt på cykel, så flaskerne ryger ad helvede til, siger Jesper Buch.

Han har købt sin Lamborghin­i i Spanien, hvor han har boet i otte år, indtil han kom hjem til Danmark tidligere på året. Bilen har han solgt til Lamborghin­i i Danmark, som han nu leaser superbilen af.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Annette Hansen tror ikke på Løkkes skatteløft­er før hun har pengene i hånden.
FOTO: LINDA JOHANSEN Annette Hansen tror ikke på Løkkes skatteløft­er før hun har pengene i hånden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark