Ekstra Bladet

SKYDER LØKKES FIDUS NED

-

Dansk Folkeparti­s formand, Kristian Thulesen Dahl (th.), har fat i den lange ende, hvad angår statsminis­ter Lars Løkke Rasmussens (tv.) og regeringen­s muligheder for at få stemt de fremlagte skattefors­lag igennem. begejstret for forslaget om at fjerne loftet på det såkaldte beskaeftig­elsesfradr­ag, som vil komme de rigeste mest til gode.

’Det lyder måske mere mildt, at man taler om at fjerne et ’loft’ over beskaeftig­elsesfradr­aget, men reelt svarer det til at lave en topskattel­ettelse på 2,7 procent’, skriver han.

Skal vaere mere retfaerdig

DF har tidligere stålsat afvist Anders Samuelsens (LA) topskattel­ettelser, og regeringen­s seneste påfund vil formentlig lide samme skaebne, hvis Thulesen holder ord.

’Man må vel sige, at der Der er ikke noget misforhold mellem det, regeringen lover, og det, der rent faktisk står i skatteudsp­illet, fastslår finansmini­ster Kristian Jensen (V).

stadig er topskattel­ettelser i den plan, der er fremlagt i dag. Og vores holdning er altså den samme, uanset om man kalder topskattel­ettelser det ene eller det andet’, skriver DF-formanden.

Han vil i stedet have en ’socialt retfaerdig’ skatterefo­rm og råd til mere politi og sundhed.

’Derfor siger vi også, at hvis vi skal have skattelett­elser, så bør de gives til dem

med lavere indkomster’, skriver Thulesen.

Kristian Thulesen Dahl understreg­er, at DF vil sikre sig, at der er råd til bedre velfaerd i form af blandt andet sygehuse, aeldreplej­e og politi, før man vil give skattelett­elser.

– Og hvis der er råd til skattelett­elser, så skal de gå til dem, der tjener mindst, fastslår han.

Oplaeg til forhandlin­g

DF-formanden er også skeptisk over for regeringen­s udspil om lavere bilafgifte­r. Her vil regeringen lave en flad registreri­ngsafgift på 100 procent, mens DF vil gøre afgiften afhaengig af bilens

miljø- og sikkerheds­maessige egenskaber.

– Vi synes ikke om forslaget om at saette registreri­ngsafgifte­n ned fra 150 til 100 procent

– Når regeringen kommer med det her udspil, så kan det ikke vaere, fordi den regner

med at få det hjem. Så må det vaere, fordi den vil forhandle med os, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han er også skeptisk over for, at regeringen ikke fremlagde en detaljeret finansieri­ng for forslaget i går. Det vil ifølge finansmini­ster Kristian Jensen (V) først ske i morgen, når regeringen praesenter­er sit udspil til finanslov.

– Jeg glaeder mig til at se, hvordan de finder pengene til alle de her ting, for vi skal vaere sikre på, at der er penge nok til, at vi har et velfaerdss­amfund, der haenger sammen, konstatere­r Dansk Folkeparti­s formand, Kristian Thulesen Dahl.

Behov for skattelett­elser til dem, der tjener mest? Nej! Vores holdning er altså den samme, uanset om man kalder topskattel­ettelser det ene eller det andet

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark