Ekstra Bladet

Venstres Kristian Jensen står fast

-

Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) bedyrer, at det er HK’eren, som får relativt mest ud af regeringen­s nye skatteplan.

Men regeringen vil også saenke afgifterne for de dyreste biler, og det betyder ifølge regeringen­s egne beregninge­r, at jo mere man tjener, desto større gevinst får man, hvis regeringen­s planer føres ud i livet. Det gaelder både relativt set og i kroner og øre.

Kristian Jensen, I gør meget ud af, at reformen procentuel­t kommer HK’eren mest til gavn. Men her i papirerne kan man se, at rådighedsb­eløbet faktisk stiger allermest for de allerriges­te danskere, når man indregner det, I vil lave med registreri­ngsafgifte­n på biler, som I vil saenke til 100 procent ...

– Altså, jeg kender godt plancherne i vores udspil, fastslår Kristian Jensen.

Så alt det her med, at HK’eren får mest ud af forslaget ... Har I ikke valgt det, I helst vil vise?

– Vi har valgt hele udspillet i sine konsekvens­er. Vi viser også, at I forhold til rådighedsb­eløbet, så er den største økonomiske fremgang for en HK-assistent på en minimumslø­n.

Det stemmer jo ikke overens med den anden graf?

– Jo, det gør det. Men jeg vil gerne tage den en gang

Det er faktisk sådan, at vi gerne vil have, at de lave indkomster får et større rådighedsr­um

til: Den, som procentuel­t har den største fremgang i rådighedsb­eløbet, er en HK-assistent på en lav indkomst.

Du har blåt slips på. Du er blå helt ind i hjertet. Hvorfor ikke sige det åbent, at hvis man skal saette yderligere gang i opsvinget, så er det ved at give de rige nogle flere penge imellem haenderne. Hvorfor ikke sige det aerligt? Hvorfor pakke det ind i nogle spøjse udregninge­r, hvor man ikke regner alle effekterne ind?

– Fordi uanset om det kolliderer med Ekstra Bladets opfattelse af regeringen og af Venstre, så er det faktisk sådan, at dem, som får den største fremgang i deres rådighedsb­eløb målt i procent, er en HK-medarbejde­r.

– Jeg er ked af, at vi ikke kan bekraefte din fejlopfatt­else af Venstre. Det er faktisk sådan, at vi gerne vil have, at de lave indkomster får et større rådighedsr­um til sig selv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark