Ekstra Bladet

GRUOPVAEKK­ENDE SAG RYSTER SYDAFRIKA: Kannibal-ring afsløret

I den healerens hjem fandt man otte ører i en gryde samt flere andre menneskeli­ge kropsdele

- JONAS SKOV NIELSEN skov@eb.dk

En uhyggelig og saerdeles opsigtsvae­kkende sag ruller lige nu i Sydafrika, efter en såkaldt healer har meldt sig selv til politiet og indrømmet, at han både har spist og serveret menneskekø­d til sine religiøse følgere.

Ifølge britiske BBC troede de lokale myndighede­r i første omgang ikke på healerens historie og afviste ham.

Først da han vendte tilbage med gruopvaekk­ende beviser i form af en blodig hånd og fod, blev han anholdt.

I mandens hytte i landsbyen Rensburgdr­ift gjorde man efterfølge­nde en raekke gruopvaekk­ende fund. Her fandt man otte afskårne menneskeør­er i en gryde samt en raekke andre uspecifice­rede kropsdele i en kuffert i huset.

Derudover fandt man resterne af den 25-årige kvinde Zanele Hlatshwayo, der siden juli har vaeret meldt savnet af hendes familie. Ud fra noget tøj i huset, har familien identifice­ret liget af den unge kvinde.

– Vi kan kun forestille os, hvordan hun tiggede og bad for sit liv. Hun led en ekstremt Bevaebnet politiet afskaerer den hidsige menneskema­engde fra at traenge ind i retten umiddelbar­t efter anholdelse­n af de fem mistaenkte.

smertefuld død, siger hendes aeldste søster Nozipho Ntelele til BBC.

Ifølge familien blev den 25årige kvindes tøj fundet tvaeret ind i graes og støv. Tegn på, at hun har kaempet for sit liv.

De sydafrikan­ske myndighede­r mener, at healeren, der går under tilnavnet

’Mkhonyovu’ – ’Den korrupte’, serverede menneskekø­det til fattige lokale med løftet om, at det ville give dem et bedre liv, større succes, mere magt, rigdom og beskyttels­e.

Healeren Mkhonyovu skulle ligefrem havde bildt nogle af landsbyens fattige beboere ind, at menneskekø­det

var så magisk, at det kunne gøre dem udødelige.

Naboer til huset havde i månederne op til anholdelse­n klaget over stank fra huset.

Foruden healeren er fire andre maend blevet anholdt i sagen. I går gik gaest nummer 100.000 gennem dørene på det nye museum i Blåvand, Tirpitz.

Dermed nåede museet på bare to måneder sit årlige mål for besøgende.

– Inden åbningen budgettere­de vi med et årligt besøgstal på cirka 100.000, men det viste sig hurtigt at vaere lavt sat, siger museumsdir­ektør Claus K. Jensen. Det nye museum er bygget ved siden af den originale Tirpitz-faestning fra Anden Verdenskri­g og er, efter arkitekten Bjarke Ingels’ design, gravet ned i det vestjyske klitlandsk­ab.

Vi kan kun forestille os, hvordan hun tiggede og bad for sit liv

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark