Ekstra Bladet

Jagter hemmelige rum i ubåden med scanner

UBÅDSMYSTE­RIET: Røntgenbil­leder kan afsløre skjulte hulrum, gerningsvå­ben eller andre spor

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk

Siden ubåden Nautilus blev bjaerget fra syv meters dybde i Køge Bugt for to uger siden, har den vaeret genstand for omfattende kriminalte­kniske undersøgel­ser.

I går blev endnu en metode til at afsøge ubådens indre taget i brug.

Københavns Politi fik hjaelp af Skat, der rykkede til Nordhavn, hvor Nautilus står, med en af myndighede­ns mobile container-scannere.

Den blå scanner med navnet ’Ravnen’ kørte i går formiddag frem og tilbage og røntgenfot­ograferede åstedet for en af landets mest spektakula­ere kriminalsa­ger.

Drabschef Jens Møller, Københavns Politi, fortalte til Ekstra Bladet, mens scanningen var i gang, at flere mente, at der kunne vaere skjulte rum i ubåden.

– Nu scanner vi og ser, om der er noget af interesse for sagen, sagde han. Den blå scanner med navnet ’Ravnen’ kører her frem og tilbage langs ubåden Nautilus for at afsløre, om der er skjulte hulrum eller gemte spor.

og kravle rundt for eksempel inde i en lastbil. Autocamper­e, trailere, lastbiler og skibsconta­inere scannes efter skjult narko, våben, doping eller mennesker, der ligger skjult, fortaeller han.

jern-genstande, så bliver køretøjet naturligvi­s undersøgt naermere.

’Munin’ har også vaeret indsat som hjaelp til Forsvaret i en internatio­nal aktion i Syrien, hvor den scannede containere med kemiske kampstoffe­r, så lasten på den måde blev gennemgået, uden at soldaterne blev udsat for en sikkerheds­risiko.

Om scanningen af ubåden i går har åbenbaret noget nyt, vides endnu ikke.

Ubådskapta­jnen Peter Madsen sidder faengslet sigtet for drab, subsidiaer­t uagtsomt manddrab og usømmelig omgang med lig, men naegter sig skyldig i samtlige anklager. Peter Madsen naegter sig fortsat skyldig i samtlige anklager.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark