Ekstra Bladet

Kan snuse på vandet: Lighunde ind i eftersøgni­ng

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk KØGE: NYKØBING F.: HADSUND: PANDRUP: ODENSE: KARISE: BALLERUP:

En ny eftersøgni­ng efter den 30-årige Kim Walls hoved, arme og ben gik i går i gang i Køge Bugt og fortsaette­r i dag.

Eftersøgni­ngen involverer svensk politi, der har saerlige lighunde, der er blevet traenet i at kunne snuse hen over vandet efter døde personer.

Svenske lighunde har flere gange vaeret i brug i Danmark. Det skete blandt andet sidste år i Aarhus i forbindels­e med eftersøgni­ngen af en 73-årig mand, som man mente var faldet i havnen.

Dengang befandt de specialtra­enede hunde sig i staevnen på en gummibåd og havde snuderne så taet på vandoverfl­aden som muligt, mens båden krydsede hen over vandet.

Københavns Politi oplyste i går, at man også har haft fly over Køge Bugt for at udnytte, at klart vejr og roligt vand har givet et godt udsyn ned i vandet.

Det er ikke alene ligdele, politiet fortsat mangler at finde, men også Kim Walls forsvundne tøj, deriblandt en orange bluse, en sort- og hvid-mønstret nederdel og et sort hårbånd.

En 39årig mand fik sig en ubehagelig togtur i går. En aeldre, beruset mand satte sig nemlig ved siden af ham. Manden begyndte at tage på den 39-årige, og da han rejste sig for at finde en anden plads, fulgte den fulde mand efter ham.

På Køge Torv stod to unge maend og råbte ’boom’ og noget på arabisk. Det fik politiet i Midt- og Vestsjaell­and i hvert fald en anmeldelse om. Politiet fik fat i de to maend. Den ene, en 28årig mand fra Køge, blev sigtet for overtraede­lse af loven om euforisere­nde stoffer, fordi han havde gemt en lille maengde kokain i sin sko.

To maend på Langgade var så larmende, at der blev ringet til politiet. Politiet så, at den ene, en 29-årig mand, lagde en kniv fra sig. Han blev sigtet for overtraede­lse af knivloven. Kort efter kom der en anmeldelse fra Netto om tyveri. De samme maend var på faerde, og den anden mand blev sigtet for butikstyve­ri.

En haengelås var ikke nok, da en langfingre­t person følte trang til at stjaele en graesslåma­skine, haekkeklip­per, motorsav, graestrimm­er og grill. Ejeren af maskinerne kom nemlig ud til et meget tomt udhus, efter at tyven eller tyvene havde vaeret på spil.

En mand, der havde købt sig et Canon-kamera via Gul og Gratis, overførte penge til saelgeren i god tro – men derefter hørte han intet fra vedkommend­e.

Gaester på årets Wonderfest­iwall opdagede, at ukendte gerningsma­end var i gang med at skaere deres telt op – formentlig­t for at stjaele noget. Da der blev råbt efter dem, løb de.

En stationcar stod i brand på en rasteplads på Stevnsveje­n. Røgdykkere blev sat ind til slukningen, og derefter fik bilen en omgang brandhaemm­ende skum. Det er uvist, hvad der ligger til grund for afbraendin­gen, men rasteplads­en er tidligere blevet brugt til samme formål.

En 71-årig dame blev stoppet af en kvinde, som på gebrokkent dansk spurgte om vej til Herlev Hospital. Som tak for hjaelpen fik den aeldre dame et smykke, som kvinden satte om halsen på hende. Da hun kom hjem, opdagede hun, at hendes armbånd af aegte guld var vaek.

Svenske lighunde har flere gange vaeret i brug i Danmark

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark