Ekstra Bladet

Millionern­e vaelter ind til TV2

-

TV2 Danmark har leveret, hvad de selv kalder ’et historisk godt resultat’ med gårsdagens regnskab for første halvår af 2017.

Resultatet før skat viser 178 millioner kroner, imod 24 millioner kroner i samme periode året før. Det er en stigning på mere end 150 millioner kroner.

Det er de godt tilfredse med hos TV2.

Mediekonce­rnen mener, at det store overskud blandt andet skyldes 45 millioner kroner mindre i omkostning­er, der i 2016 primaert gik til sportsrett­igheder i forbindels­e med EM i fodbold.

Ifølge TV2’s administre­rende direktør Merete Eldrup er der ingen platforme, der har ført til underskud. Overskudde­t det første halvår blev isaer genereret af den digitale flade og reklamer.

– Vi har overskud over det hele. Der har vaeret rigtig god gang i reklameoms­aetningen og i vores streamingt­jeneste TV2 Play, hvor der er flere kunder, og folk også køber større pakker nu end tidligere, siger hun.

Digital omstilling

TV2 planlaegge­r det naeste stykke tid ifølge Merete Eldrup at laegge ekstra vaegt på den digitale omstilling, da det er her, mange af kunderne rykker hen.

Selv om mange rykker vaek fra flow-tv, er det ifølge Merete Eldrup kun hovedkanal­en TV2, der ikke genererer det store overskud.

Alle de andre kanaler og isaer TV2 Sport og TV2 News tiltraekke­r mange seere.

– Det er gået så godt i første halvår, og hvis vi ikke gør det meget dårligere, så burde vi komme ud af året med et meget paent overskud, siger hun.

Som følge af halvårsreg­nskabet opjusterer TV2 årets forventnin­ger til resultatet før finansiell­e poster (EBIT) fra 200-250 millioner kroner til 225-275 millioner kroner.

Svenske elever jagede i går en vaek fra en skolegård i Västmanlan­d, skriver lokalavise­n Bärgslagsb­ladet. Ulven havde vaeret naergående over for flere personer i byen Kolsva, som ligger om godt 60 kilometer nordøst for Örebro. Den gik ind i en skolegård, men eleverne på skolen lod sig ikke skraemme.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark