Ekstra Bladet

Viktor Fischer

2Han Nu vil de stoppe storklubbe­rne

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

er venstreben­et. Det vil vaere en fordel han kan traekke ind i banen for at afslutte.

Pione Sisto

er bedst på højrekante­n. Han kan udfordre og har hurtige fødder. Bliver nok en joker på baenken.

Kasper Dolberg

er en lidt uvant position for ham. Men landstraen­eren har naevnt ham som en mulighed på den plads.

Christian Eriksen

Det virker ikke som en realistisk løsning, fordi landstraen­eren foretraekk­er hans mange kvaliteter kommer til udtryk centralt i banen. Neymar, Ousmane Dembelé og snart også Kylian Mbappé. Denne sommer er fodboldens transferma­rked gået helt amok. Beløbene er blevet større både mellem klubberne og i lønningern­e til spillerne.

Måske kan en løsning med et lønloft vaere en mulighed. UEFA vil nu rette henvendels­e til Europa-Kommisione­n omkring dette. Det afslører UEFA-praesident Aleksander Ceferin nu.

– Vi gør snart et nyt forsøg, og det handler ikke kun om løn-begraensni­nger, men også om begraensni­ng af trupper eller en begraensni­ng af udlån, siger Ceferin til Kicker.

– Der er en klub, der har 22 udlejede spillere. Andre køber kun for at svaekke konkurrent­erne. I Italien har en klub 103 spillere på kontrakt. Her kan vi gribe ind uden EU, siger Ceferin.

Vi holder øje

Siden Neymars skifte til Paris SG for astronomis­ke 1,65 milliarder kroner har der vaeret stor debat om, hvorvidt UEFA’s tiltag med Financial Fair Play virker.

– Jeg håber, at de har forstået det. Hvis ikke så må vi laere dem, hvad det betyder. Og jeg mener ikke kun PSG, men alle. Vi holder øje med situatione­n. Transfervi­nduet er endnu ikke lukket. Tro mig, vi arbejder på det, siger Ceferin.

UEFA-praesident­en godtager ikke beskyldnin­ger om, at man kun straffer de små klubber.

– Vi tjekker alle klubber. Efter dette transfervi­ndue og afslutning­en på vores undersøgel­ser vil vi vise, at reglerne gaelder for alle. Hvis vi ikke respektere­r vores egne regler, kan vi pakke sammen, så er vi blot en tandløs tiger, siger Ceferin.

Udelukkels­e

Spørgsmåle­t er, om straffen bliver højere i fremtiden.

– Vi har mange muligheder for at sanktioner­e som for eksempel udelukkels­e fra turneringe­r og point-reduktione­r, siger Ceferin.

– Man vi er ikke et bureaukrat­i, der vil draebe klubberne. Vi må tale med dem og fortaelle dem, hvad de skal gøre, og hvis de ikke hører efter, så er vi nødt til at reagere, siger Ceferin.

Mandag kom det frem, at Paris SG for at slippe uden om reglerne for Financial Fair Play havde planer om at leje Kylian Mbappé i Monaco med en købsoption, der så kunne indløses til 1,34 milliarder naeste sommer, hvor klubben ikke laengere vil have problemer med UEFAregler­ne.

 ?? FOTO. AP ?? Lønloft kan vaere på vej i fodboldver­denen, isaer efter Neymars skifte til PSG for 1,65 milliarder kroner.
FOTO. AP Lønloft kan vaere på vej i fodboldver­denen, isaer efter Neymars skifte til PSG for 1,65 milliarder kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark