Ekstra Bladet

Bendtner får joker-rolle

- Mgw

Attituden er en helt anden. Han er mere afslappet, imødekomme­nde og frem for alt oser han af overskud og spilleglae­de.

Nicklas Bendtner er tilbage i den udgave, hvor han er spraengfyl­dt med selvtillid og stoler på egne evner. Det er naesten 21 måneder siden sidst, og han er kommet ind i truppen på det yderste mandat, men føler sig helt på lige fod med holdkammer­aterne.

– Det er spaendende at se på traeningsb­anen, hvilke tanker Åge Hareide har med mig, siger Nicklas Bendtner.

Uden sikkerhed

For to år siden under Morten Olsen var han altid sikker på holdkortet. Uanset om han spillede eller ej på klubholdet. Sådan er det bestemt ikke laengere. Den 29-årige angriber er kommet hjem uden sikkerhed for hverken startplads eller spilletid.

Åge Hareide har luftet tanken om, at Bendtner kan få en joker-rolle i forbindels­e med kampen fredag mod Polen i Parken. Hans enorme erfaring og evner som afslutter kan der blive brug for i en kamp med så stor betydning.

Kommer han på banen mod Polen, som han i øvrigt debuterede mod for 11 år siden, bliver det landskamp nummer 75 for den 29-årige Rosenborg-spiller.

– Jeg skulle have spillet mange flere landskampe. Jeg satte mig for noget tid siden og regnede på det. Jeg tror, jeg er gået glip af 40 landskampe, siger Nicklas Bendtner.

Han debuterede i 2006, og siden har Danmark spillet 114 landskampe, hvilket vil sige, at Bendtner praecis er gået glip af 40 landskampe i perioden de seneste 11 år.

Klart budskab

– Konkurrenc­en er skaerpet meget på landsholde­t, og det er godt. Det handler også for mig om at bevise mit vaerd, siger han og kommer med et klart budskab til landstraen­eren:

– Når jeg får chancerne, scorer jeg. Det er meget laenge siden, jeg har braendt to store chancer i en kamp, siger han fuld af selvtillid.

Nicolai Jørgensen

Åge Hareide har brugt ham en del i den position. Det kan blive en gentagelse, hvis Danmark har tre i front. Han kan traekke ind i banen og afslutte.

Viktor Fischer

Efter skiftet til Mainz er det her han har optrådt i de to første kampe. Han er venstreben­et og er tryg ved pladsen.

Christian Eriksen

har optrådt her mange gange i landsholds­regi, men landstraen­eren ser ham helst i en central position, hvor han er mest med i spillet.

Pione Sisto

Han har farten og evnen til at udfordre. Han kan sagtens spille i den position.

Ekstra Bladets bud, hvis det bliver tre mandsangre­b (fra højre mod venstre)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark