Ekstra Bladet

HVORDAN SKAL ANGREBS-KORTENE BLANDES

Landstraen­eren har mange mulige angrebskom­binationer med de spillere, han har til rådighed – det ligner et tremandsan­greb mod Polen

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Åge Hareide stikker hånden i sidelommen på den sorte Hummel-dragt og hiver sine notater frem.

Han noterer flittigt og justerer i notaterne. Landstraen­eren er i gang med at finde opskriften på at knaekke Polen. For ti måneder siden tog polakkerne mildest talt fusen på Hareide. De spillede afventende, stod kompakt og satsede på omstilling­er mod Danmark på hjemmebane­n i Warszawa.

– Vi var måske lidt naive i Polen. Derfor handler om at finde den rigtige balance på holdet. Vi må sørge for, at Polen ikke får muligheder for at spille kontrafodb­old på os, forklarer Åge Hareide, der primaert har fokus på, hvordan Danmark skal nedbryde den kompakte polske defensiv.

– Vi er på hjemmebane i en kamp, hvor vi skal vinde. Derfor er det helt naturligt at taenke på vores angrebsspi­l. Vi kommer ingen vegne, hvis vi stiller os ned i Parken for at forsvare os. Derfor må vi angribe med alt, hvad vi har, men vi må også gøre det med omtanke, forklarer han. Bendtner?

Men mange spørgsmål melder sig for landstraen­eren før kampen, der reelt kan afgøre Danmarks VM-skaebne: Skal Nicolai Jørgensen spille som central angriber eller på venstrekan­ten? Skal Nicklas Bendtner spille fra start eller affinde sig med en jokerrolle på baenken? Skal Viktor Fischers enorme energinive­au bruges fra start? Er Andreas Cornelius skarp nok til at spille fra start? Har Kasper Dolbergs skaeve saesonstar­t nogen betydning for spilletid? Er Pione Sisto et alternativ til startforma­tionen?

Det mest centrale spørgsmål, landstraen­eren skal tage stilling til, er dog: Skal Danmark spille med et, to eller tre mandsangre­b mod Polen?

Åge Hareide har rigtig mange offensive kombinatio­nsmulighed­er, når han skal sammensaet­te sit angreb.

– Vi skal arbejde med at finde den bedste angrebskon­stellation, siger Åge Hareide, der vil spille med enten to eller tre i forreste linje.

Vil helst spille centralt

Den helt store udfordring for landstraen­eren bliver placeringe­n af Nicolai Jørgensen, der med sikkerhed kommer til at spille mod Polen.

– Jeg føler mig bedst tilpas som central angriber, som også er positionen, jeg spiller på klubholdet. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, jeg lige så gerne vil spille på kanten. Men der er selvfølgel­ig taktiske hensyn, som man af og til tager højde for, siger Nicolai Jørgensen, der hilser den skaerpede konkurrenc­e velkommen i landsholds­regi.

Opgaven for Hareide bliver at få plads til enten Andreas Cornelius eller Nicklas Bendtner, fordi de kun kan spille centralt.

Det vil skubbe Nicolai Jørgensen ud på kanten, hvis Danmark spiller med tre i angrebet. Muligheden er også et tomandsang­reb med Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius, som det så ud under tirsdagens åbne traening på Helsingør Stadion.

– Nicklas Bendtner er kommet ind i truppen med meget positiv energi. Det er dejligt at se, han er glad for at vaere her. Han har enorm erfaring og en fantastisk målstatist­ik. Det kan få stor betydning for os, siger Åge Hareide, der glaeder sig over Viktor Fischers klubskifte med spilletid i Mainz.

Enorm energi

– Viktor er en type med enorm energi. Det er dejligt at have ham tilbage. Han er med sit humor og positive energi vigtig for vores hold, forklarer landstraen­eren.

Det er første gang i år, Viktor Fischer er med, efter han røg ud i kulden i sin davaerende klub Middlesbro­ugh. Nu har han fået en ny start i håbet om at få karrieren tilbage på sporet.

Helt retfaerdig­t

– Det er helt retfaerdig­t, jeg først er kommet med igen nu. Jeg har ikke spillet, og så kan jeg ikke forvente at vaere på landsholde­t.

– Logisk set rykker jeg lidt tilbage i hierarkiet, når jeg ikke har vaeret med. Men jeg kommer som den samme spiller og med den samme attitude. Jeg vil arbejde hårdt og kaempe for, at jeg skal spille, siger Viktor Fischer, der kan bruges på både højre- og venstrekan­ten og som andenangri­ber i et tomandsang­reb.

Vi er på hjemmebane i en kamp, hvor vi skal vinde. Derfor er det helt naturligt at taenke på vores angrebsspi­l

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Opgaven for Hareide bliver at få plads til enten Andreas Cornelius Nicklas eller Bendtner, fordi de kun kan spille centralt.
FOTO: LARS POULSEN Opgaven for Hareide bliver at få plads til enten Andreas Cornelius Nicklas eller Bendtner, fordi de kun kan spille centralt.
 ??  ??
 ?? POULSEN LARS FOTO: ?? ham have at dejligt er Det energi. enorm med vores type for en vigtig er Viktor energi – positive og humor sit med er Han tilbage. Fischer. Viktor om Hareide Åge forklarer hold,
POULSEN LARS FOTO: ham have at dejligt er Det energi. enorm med vores type for en vigtig er Viktor energi – positive og humor sit med er Han tilbage. Fischer. Viktor om Hareide Åge forklarer hold,
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark