Ekstra Bladet

Det er simpelt hen forkert

- Jo direktøren?

Løkkes påstand om, at HK’eren får den relativt største skattelett­else, holder ikke vand, viser nye beregninge­r. Jakob Ellemann-Jensen afviser fuldstaend­ig, at regeringen­s tal skulle vaere sminket.

– Det er simpelt hen forkert, hvis du ser på den relative skattelett­else i procent, så får du på de tiltag, som vedrører at arbejde, den største gevinst for de laveste indkomster. Og det er jo der, hvor den er vigtig, siger Venstres politiske ordfører.

Han vil simpelt hen ikke forholde sig til AE-rådets beregninge­r.

– Jeg har altså større tillid til Finansmini­steriets regnemaski­ne, siger ordføreren.

Faktisk mener Venstreman­den, at tallene er afstemt med Socialdemo­kratiets parti-top.

– Det er ikke nogen overraskel­se, at Mette Frederikse­ns og Lizzette Risgaards faelles såkaldte taenketank er enige med dem, det er ikke super-overrasken­de, siger Jakob Ellemann-Jensen.

– Lars Løkke siger, at det er HK’eren, der vil få den ’relativt’ største skattelett­else, men ifølge AE’s beregninge­r er det

– Lad os nu lige få lidt perspektiv på det her, jeg synes faktisk det med, at man som helt almindelig lønmodtage­r får markant flere penge til sin rådighed ... det synes jeg faktisk betyder noget.

– Hvis du giver mig 1000 kroner ekstra om måneden, kan jeg forsikre dig, at det gør en større forskel for mig, end hvis du gav Bill Gates 100.000 kroner ekstra om måneden. Det er et større beløb, men det ville nok have en større betydning for mig, siger Jakob Ellemann-Jensen.

 ?? FOTO: /RITZAU/ JACOB EHRBAHN ??
FOTO: /RITZAU/ JACOB EHRBAHN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark