Ekstra Bladet

Stoppede tyve uden at vide det

- MATHILDE KØHL mak@eb.dk

Det er det rene Rembrandtt­yveri. Måske i lidt mindre og meget lokal skala, da der søndag blev stjålet et smykke fra Danmarks Borgcenter i Vordingbor­g.

Det er en kopi af det meget kostbare Hiddensee-smykke, og de to formodede museumstyv­e, angiveligt et par maend på 25 og 31 år, var naer sluppet af sted med deres ugerning, havde det ikke vaeret for Claus Haugaard og hans mejetaersk­er.

Nåede ikke over

Claus Haugaard var dog ikke selv klar over, at hans køretøj havde vaeret med til at stoppe jagten på det vaerdifuld­e smykke.

– Jeg vidste det ikke før efter, da jeg blev spurgt om det af en kollega, fortaeller Claus Haugaard til Ekstra Bladet.

Dagen efter tyveriet havde Claus Haugaard sat sig i sin mejetaersk­er og tog turen over Storstrøms­broen. På vejen over fik han selskab af politiet.

Mejetaersk­eren er nemlig naesten lige så bred som broen, så politiet skulle køre i forvejen for at sikre, at den kunne komme over. Men en enkelt bil forsøgte at komme over broen i høj fart forbi politiets afspaerrin­g – og tiltrak sig politiets opmaerksom­hed. Politiet fik tilkaldt ekstra patruljer til Storstrøms­broen, og de to formodede gerningsma­end blev anholdt og er nu varetaegts­faengslet frem til 12. september.

I dag er det praecis 20 år siden,

mistede livet i en fatal bilulykke i Paris. Foruden Diana blev hendes kaereste, Dodi Fayed, og bilens chauffør, Henri Paul, draebt. Prinsessen­s livvagt, Trevor Rees-Jones, blev hårdt kvaestet, men overlevede.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark