Ekstra Bladet

LTF OG BLACK ARMY Hver fjerde har ikke dansk pas

- KRISTIAN KORNØ PRIVATFOTO kkr@eb.dk

Har gerningsma­nden forbindels­e til gadebanden med det maskerede kranium og de to skudklare pistoler, er det langtfra sandsynlig­t, at han har et dansk pas. Mandag nat genlød de københavns­ke gader endnu en gang af skud i konflikten mellem Loyal To Familia (LTF) og flere gadebander fra Mjølnerpar­ken og Nordvest-kvarteret.

Og er det langtfra sikkert, at gerningsma­nden kan fremvise et dansk pas, hvis han baerer LTF’s rygmaerke. Et folketings-svar fra justitsmin­ister Søren Pape Poulsen (K) viser nemlig, at 64 medlemmer af LTF ikke har dansk statsborge­rskab. Politiet har ikke tal på registrere­de bandemedle­mmerne, men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er LTF Danmarks største gadebande på omkring 200 medlemmer.

Spiller ingen saerlig rolle

Af folketings-svaret fremgår det også, at DF’s Peter Skaarup har spurgt til antallet af udenlandsk­e statsborge­re i banden Black Army, der sidste efterår lå i konflikt med Hells Angels. I den provinsbas­erede bande er der 21 uden dansk statsborge­rskab.

Politiinsp­ektør Michael

Kjeldgaard fra Nationalt Efterforsk­ningscente­r (NEC) fortaeller dog, at det ikke er noget, de ser i efterforsk­ningen af sagerne.

– Vi har ikke erfaring med, at nationalit­et eller tilknytnin­g spiller en rolle. Når konflikter­ne kører, og pulsen er oppe, så ser de sig ikke tilbage og taenker så langt. Det er i højere grad den interne placering i bandernes hierarki, som bestemmer, hvem der gør hvad. Til daglig når pulsen er på et mere normalt leje, så kan jeg godt forestille mig, at nogle taenker over, at de kan blive smidt ud af landet, hvis de bliver taget for hård kriminalit­et, fortaeller han.

En af den senere tids mest omtalte bandeleder­e Shuaib Khan fra LTF er blandt de udenlandsk­e bandekrige­re, da han angiveligt er pakistansk

statsborge­r. Konflikten i København begyndte, da han blev løsladt, og banden begyndte at ekspandere i provinsen, til Sverige og ud i Nordvest-kvarteret, hvor nogle ikke ville underkaste sig og tog kampen op.

Vi har ikke erfaring med, at nationalit­et eller tilknytnin­g spiller en rolle

Udvist to gange

Shuaib Khan er to gange tidligere betinget udvist af landet. Den ene gang blev han idømt otte års faengsel og fik en betinget udvisning for dødsvold mod en mand i Aalborg.

Senest fik han endnu en betinget udvisning, fordi han under sin afsoning overfaldt den tidligere leder af Blaagaards­plads-banden kaldet ’Store A’ under en gårdtur i Vestre Faengsel.

I forhold til konflikten mellem Black Army og Hells Angels har den tidligere bandeleder fra Los Guerros Nedim Yasar vurderet over for Ekstra Bladet, at gadebanden­s opgør med den internatio­nale bikerklub bliver brugt til at vise omverdenen, at de tør gå i krig med HA, så de er ikke bange for nogen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark