Ekstra Bladet

H O FO H B

TROEDE, AF LED HAN FROSSEN EN SKULDER, SIG FIK MEN VOLDSOM EN FORSKRAEKK­ELSE: gang anden For Robert er år to på af ramt Hansen sygdom. alvorlig Laegerne han at siger, skal nok sig komme

- PERNILLE CHRISTENSE­N LARS SEJR LOUISE SVANE PEDERSEN

12.500 danskere bliver hvert år ramt af en blødning eller blodprop i hjernen, hvilket går under faellesbet­egnelsen apopleksi.

Omkring 85 procent af alle apopleksi-tilfaelde skyldes blodprop og 15 procent en blødning i hjernen.

Man kan forebygge apopleksi ved motion, ingen røg og ved at begraense sit indtag af alkohol.

Forhøjet blodtryk er en hyppig årsag til apopleksi. Får trykket tjekket en gang om året, lyder rådet fra tv-laegen.

Halvdelen af alle, der rammes af apopleksi, får varige men. Da den 37-årige skuespille­r Robert Hansen i sidste uge meldte afbud til dette års Pejseshow på Pejsegårde­n, troede han, at han havde en frossen skulder. Men situatione­n har vist sig at vaere meget mere alvorlig.

I går kom det frem, at Robert Hansen er blevet opereret for en hjerneblød­ning og i øjeblikket er indlagt på Rigshospit­alet.

– Robert blev opereret mandag 21. august, altså samme dag som han blev indlagt, fortaeller skuespille­rens agent, Sten Hassing Møller, til Ekstra Bladet og tilføjer: – Så det var ret akut! Ifølge agenten har skuespille­ren det efter omstaendig­hederne godt.

– Han taler fint og kan også bevaege sig, og laegerne siger, at han nok skal komme sig, siger Sten Hassing Møller.

Op- og nedture

Dermed er den folkekaere skuespille­r atter i fokus – noget, han har vaeret igen og igen de sidste 18 år, siden han slog igennem i filmklassi­keren ’Kaerlighed ved før- ste hik’. Først som succesfuld skuespille­r, dernaest for sit indtag af spiritus og kokain, der betød, at han i 2006 valgte at lade sig indlaegge i seks uger på afvaenning­sklinikken Majorgårde­n i Nordsjaell­and, da hans misbrug var ude af kontrol.

Vendepunkt

’Jeg begyndte først langsomt at se mig selv, da jeg havde fået skrevet min livshistor­ie ned. Sort på hvidt kunne jeg jo se, hvor meget jeg egentlig drak, og hvor mange konflikter det førte med sig. Men det ville jeg heller ikke se til at starte med. Jeg festede jo bare. Ligesom alle andre unge’, skrev han i selvbiogra­fien ’Velkommen på forsiden’, der udkom i 2009.

Robert Hansen lagde stofferne på hylden og blev atter danskernes darling, da han deltog i og vandt ’Vild med dans’ i 2007 sammen med Marianne Eihilt.

Det blev vendepunkt­et for skuespille­ren, der atter kunne kalde sig folkekaer.

To år senere udkom den naevnte selvbiogra­fi, hvor han lagde kortene på bordet, blottede sig selv og erkendte sine fejl fra fortiden.

’Jeg var godt i gang med at smadre mit liv, og tanken om selvmord strejfede mig’, skriver han i bogen.

Døden naer

Han taler fint og kan også bevaege sig ge en

I 2015 var Robert Hansen taet på at miste livet.

I pausen under ’Dirty Dancing’-forestilli­ngen i Tivoli

 ??  ?? I bedring
I bedring

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark