Ekstra Bladet

Christiani­tter: Politiet magter ikke opgaven

-

Hos de lokale christiani­tter er man ikke overrasket over, at hashsalget et år efter rydningen af Pusher Street er tilbage på noget naer fuld styrke.

– Da vi nulstilled­e boderne, var vi klar over, at det ikke ville betyde, at hashhandle­n forsvandt. Det var aldrig vores forventnin­g.

– Vi ved, hvor stor efterspørg­slen er, og der er staerke organisere­de kraefter bag, der ved, hvad de laver, siger talsmand for christiani­tterne Risenga Manghezi, da Ekstra Bladet kontakter ham i forlaengel­se af besøget i Pusher Street. Han tilføjer: – Men jeg er faktisk overrasket over, hvor lang tid det tog, før Pusher Street blev genetabler­et.

Den eneste positive forandring, der ifølge Risenga Manghezi er sket i forlaengel­se af aktionen, er, at maskerne og camouflage­n er forsvundet.

Det har ifølge christiani­tternes talsmand gjort gennemsigt­igheden større og skabt mindre vold i og omkring Pusher Street. Samtidig er det blevet klart for christiani­tterne, at de mange pushere primaert er folk udefra.

– Er I tilfredse med resultatet af oprøret sidste år?

– Selvfølgel­ig er jeg ikke tilfreds med, at ’Gaden’ er opstået igen. Men vi kan ikke løse hashproble­met alene. Til gengaeld har det seneste år vist, at det kan politiet heller ikke – selv når vi indefra nulstiller boderne.

– Det udstiller ikke politiet, men viser, at politiet ikke er de rigtige til opgaven.

– De sendes ud som gartnere, der skal bekaempe ukrudt, men den her ukrudt forsvinder altså ikke så let, siger Risenga Manghezi.

Selvfølgel­ig er jeg ikke tilfreds med, at ’Gaden’ er opstået igen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark