Ekstra Bladet

Du kender ikke indvandrer­ne

- Bashy Quraishy Nyelandsve­j 53 Frederiksb­erg

Kaere Lone Nørgaard. Jeg laeste dit laeserbrev i Ekstra Bladet med overskrift­en ’Forbyd tørklaedet i offentlige institutio­ner’, der blev bragt 28. august. Dit budskab gjorde mig trist, vred og skuffet.

Jeg havde forventet, at dine argumenter ville vaere sobre og nuancerede i stedet for at vaere på Dansk Folkeparti­s rendestens-niveau.

For eksempel naevner du tørklaedet og stor-moskéer som symboler på islam i Danmark.

I din optik vil en tørklaede-klaedt kvinde automatisk afvise at indgå aegteskab med en indfødt dansk mand, og hun vil altid opdrage sine børn muslimsk, sige nej til dansk kultur og ønske sharialove indført i Danmark. Hvor ved du det fra? Måske har det forbigået din naese, at efter 50 år er islam og muslimer nu en vigtig del af Danmark – om du kan lide det eller ej. Forresten, bare så du ved det, så har Danmark ikke én eneste stor-moské, men derimod mange store kirker og katedraler. Til gengaeld har vi kun to rigtige moskéer, mens resten af muslimerne­s bedesteder findes i kaeldre og i gamle bygninger.

Ifølge internatio­nale undersøgel­ser går 80 procent af de muslimske kvinder ikke Debattøren Bashy Quraishy, der blev født i Indien i 1945, voksede op i Pakistan og tidligere har boet i Tyskland og USA, kom til Danmark i 1985.

med tørklaede. Det er ligeledes forkert af dig at påstå, at tørklaedet er et politisk statement, som du vil forbyde.

Har du glemt, at vi bor i et demokratis­k samfund, hvor tøjsmag er et personligt valg? Det ser ud til, at du er anti-demokratis­k og

ønsker en udefineret majoritetk­ulturs normer påtvunget minoritete­r – såsom jeans, bikinier, øl og Kim Larsen.

Venlig hilsen fra en aegte dansker.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark