Ekstra Bladet

Stjerner i draebende selvsving

- ’The Hitman’s Bodyguard’

Instr.: Patrick Hughes Medv.: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek m.fl. 118 min. Premiere i dag i 69 biografer landet over detaljer vaek, er det noget med, at Reynolds spiller en bodyguard, der skal fragte en faengslet lejemorder (Samuel L. Jackson) fra England til den internatio­nale domstol i Haag, hvor han skal vidne mod den skrupelløs­e, hviderussi­ske diktator Dukhovich (Gary Oldman). Her forveksles det selvironis­ke desvaerre med det selvparodi­ske.

Og for at det ikke skal vaere løgn, skal der også lige blandes lidt romantik ind i alle bil- og båd-jagterne for at understreg­e, at vores to heldige helte skam har hjerter af guld bag deres barske facader. Åndssvagt er kun et fattigt ord. Samuel L. Jackson og Ryan Reynolds skyder sig gennem det halve Europa i ’The Hitman’s Bodyguard’. Det skal ikke vaere nogen hemmelighe­d, at jeg altid har opfattet ’Biler’-serien som nogle af de svageste film i Pixars ellers så righoldige og kvalitetsb­evidste univers.

Det bliver der desvaerre ikke aendret stort på med den nu tredje (og tilsynelad­ende sidste) film i sagaen, som har fået den opfindsomm­e titel ’Biler 3’. Heller ikke denne gang lykkes det at gøre bilerne til trovaerdig­e karakterer.

Omdrejning­spunktet er, at der er kommet en ny generation af lynhurtige racerbiler, som i den grad giver Lynet McQueen og kompagni baghjul. Selv om vor helt har ikke til sinde at give op, må Lynet erkende, at han nok er nødt til at tilpasse sig de nye tider og finde en anden rolle i vaeddeløbs-verdenen.

Hvilket alt sammen er fint nok. Men heller ikke i denne ombaering formår man at gøre bilerne til karakterer, man rent faktisk tror på og føler med. ’Biler 3’ ligner mest af alt en undskyldni­ng for at saelge en hulens masse merchandis­e.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark