Ekstra Bladet

STORE POLSKE PROBLEMER

Superstjer­nen Krychowiak spiller ikke. Og flere spillere er ufokusered­e, fordi de ønsker at skifte klub, før transfervi­nduet lukker

- ANDERS ZACHO KRISTENSEN azk@eb.dk

Polen topper Danmarks VM-kvalifikat­ionsgruppe med 16 point. I morgen gaester de Parken i en skaebnekam­p for Danmark, der er presset til sejr, hvis drømmen om VM i Rusland 2018 skal holdes i live.

Men selv om Polen er fulde af selvtillid før den vigtige kamp mod Danmark, har gruppens førerhold flere problemer, der kan vise sig at vaere til fordel for Danmark.

Sportsjour­nalisten Szymon Podstufka fra det polske sportsmedi­e Weszlo! har et indgående kendskab til det polske landshold. Han peger isaer på et kerneprobl­em for den polske trup. Flere spillere ønsker nemlig at skifte klub, før transfervi­nduet lukker, og derfor kommer landskampe­n mod Danmark meget ubelejligt.

Katastrofa­l form

Specielt fravaeret af superstjer­nen Grzegorz Krychowiak rammer polakkerne hårdt, mener Podstufka.

– Krychowiak er en af vores tre bedste spillere, men han er ikke med, fordi han ikke har spillet for Paris SaintGerma­in. Han har problemer med at finde et nyt hold, så landstraen­eren har ikke udtaget ham. Det har vaeret en stor overraskel­se i Polen, og det er et stort problem, at han ikke spiller. (Krychowiak signede dog med Premier League-klubben WBA onsdag aften, red.)

Derudover peger han på udfordring­er med Polens midterfors­var Michael Pazdan, der har vaeret i katastrofa­l form for Legia Warszawa, hvor han har fået to røde kort i denne saeson.

– Michael Pazdan, en af vores nøglefigur­er i forsvaret, har spillet to saerdeles svage kampe, hvor han har fået røde kort, hvilket er et tegn på hans utilfredsh­ed over, at han ikke er kommet til udlandet i dette vindue. Derfor er han nok heller ikke så fokuseret på kampen mod Danmark.

En anden af de polske landsholds­spillere, der kommer til København med tankerne et helt andet sted, er Kamil Grosicki, der ønsker at komme tilbage til Premier League efter hans klub, Hull City, rykkede ned sidste saeson. Det er ikke sket endnu til stor frustratio­n for spilleren, fortaeller Podstufka.

Den polske traener Adam Nawalka må desuden leve med, at flere at holdets stjerner er henvist til baenken i deres respektive klubber. Målmanden Wojciech Szczesny spiller ikke i Juventus, hvor legenden Gianluigi Buffon vogter buret. Og Lewandowsk­is polske angrebspar­tner Arkadiusz Milik er efter en lang skadepause røget bag belgieren Dries Mertens i angrebs-hierarkiet hos Serie Aklubben Napoli.

Polen er godt kørende i kvalifikat­ionsgruppe­n, men landstraen­er Adam Nawalka har flere udfordring­er forud for kampen mod Danmark i morgen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark