Ekstra Bladet

Dåseåbnere­n

1 DAG TIL DANMARK-POLEN – Det passer mig rigtig godt, at vi spiller meget direkte på landsholde­t. Det ligner den måde, vi spiller på i Tottenham, forklarer Christian Eriksen

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Fire mål i 57 landskampe under Morten Olsen og otte mål i 12 landskampe med Åge Hareide ved roret.

Tallene taler sit klare, tydeligt sprog. Der hersker slet ingen tvivl om, at Christian Eriksen befinder sig rigtig godt med den direkte spillemåde, som nordmanden gerne vil praktisere på det danske landshold.

Det kan godt vaere, resultater­ne hidtil har vaeret lidt svingende for Danmark, men faktum er, at holdet har set vaesentlig flere scoringer fra Spurs-profilen de seneste 17 måneder, hvor Åge Hareide har haft ansvaret.

– Jeg befinder mig rigtig godt i den frie rolle centralt i banen, jeg har fået på landsholde­t. Det passer mig rigtig godt, at vi spiller meget direkte, fordi det ligner lidt det, vi gør i Tottenham, siger Christian Eriksen, der faktisk har scoret otte mål i de seneste ni landskampe.

Polen vil pakke sig

Forklaring­en på, hvorfor han nu har scoret vaesentlig­t flere mål, er også ligetil:

– Den måde, vi nu spiller på, betyder, at vi kan vinde et par sekunder, når modstander­en bliver fanget i ubalance. Det kan også vaere med til at skabe overtalssi­tuationer, så vi hurtigere kan få afsluttet, påpeger han.

Om Danmark for første gang i seks år skal med til en slutrunde, afhaenger i høj grad af Christian Eriksens bedrifter fredag aften i Parken. Det er ham, der skal vaere den store ’dåseåbner’, når den kompakte polske defensiv skal lirkes op.

– Vi har laert en del om, hvordan Polen spiller. De overrasked­e os og spillede meget mere defensivt på hjemmebane, end vi havde forventet. Jeg tror, deres udgangspun­kt vil vaere det samme i Parken mod os. Vi skal forsøge at åbne dem og skabe chancer, selv om det bliver en vanskelig opgave, siger Christian Eriksen, der i morgen mod Polen spiller sin landskamp nummer 70 i en alder af blot 25 år.

– Det er i sådan en kamp mod Polen, vi skal bevise, at fremtiden er lys for landsholde­t. Vi har et ungt hold, hvor mange spiller i store klubber på højt niveau, påpeger Christian Eriksen, der sammen med Simon Kjaer, Nicolai Jørgensen og Andreas Christense­n skal spille Champions League i denne saeson.

Jeg har forandret mig

Han kom på landsholde­t i en alder af blot 18 år som den generte og tilbagehol­dende Middelfart-knaegt, der sjaeldent åbnede munden og altid Nu er han vokset og frem for alt modnet, så han fremstår som Danmarks store leder på banen. Ikke verbalt, men i høj grad ud fra de fodboldmae­ssige forudsaetn­inger.

– Jeg har forandret mig i takt med, jeg er blevet mere moden. Men jeg føler nu aldrig, jeg har gemt mig i landskampe­ne, siger Christian Eriksen med et skaevt smil.

For Christian Eriksen og holdkammer­aterne er morgendage­ns opgave i Parken en indikation på, om landsholde­t er modnet og parat til at bide skeer med de store – Det er i sådan en kamp mod Polen, vi skal bevise, at fremtiden er lys for landsholde­t, siger Danmarks styrmand Christian Eriksen. fodboldnat­ioner. Polen er fodboldmae­ssigt en stormagt med den aktuelle placering som nummer fem på verdensran­glisten.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Eneren
FOTO: LARS POULSEN Eneren

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark