Ekstra Bladet

Cornelius vs. Bendtner

- LAD OS DA LIGE DERFOR LIGNER MATERIALET ER

vifte lidt med klaphatten. Endelig kommer der en af de store landskampe i Parken, hvor tribunerne er fyldt, og stemningen forhåbentl­ig fed. Også efter kampen.

Danmark-Polen er på alle måder en storkamp, og personligt glaeder jeg mig da også vildt til at komme i Parken og maerke den fornemmels­e, Danmarks nationalst­adion giver på de helt store landskamp-aftener.

Polens plads som nr. fem på verdensran­glisten fortaeller også om en klassemods­tander og sat op mod Danmarks sølle placering som nr. 46, så er det selvfølgel­ig en ordentlig mundfuld.

Heldigvis fortaeller ranglistep­laceringer ikke hele historien om det opgør, og ingen hold kommer til Parken og bare rundbarber­er Danmark.

Det mest diskutered­e emne op til denne vanvittigt vigtige VM-kvalifikat­ionskamp har selvfølgel­ig vaeret, at Nicklas Bendtner er vendt tilbage til landsholde­t.

På en snørklet bagvej, fordi Yussuf Poulsen måtte melde afbud, og på den baggrund strider det mod al sund fornuft, hvis Rosenborg-danskeren skal starte inde mod Polen.

Det giver jo ingen mening først at vrage Bendtner og så lade ham spille fra start. O.k., det kan jo vaere, at Bendtner har braendt graesset af til traening eller på anden måde har vist Åge Hareide, at han er vaerd at satse på.

Andreas Cornelius manden, der skal starte på toppen med Nicolai Jørgensen og forhåbentl­ig Pione Sisto på kanterne i tre-mands-angrebet.

Men Andreas Cornelius er altså ikke mange centimeter foran Nicklas Bendtner. Godt nok er han kommet ind i Atalantas to første kampe i Serie A, men uden scoringer og dem har Nicklas Bendtner trods alt leveret nogenlunde kontinuerl­igt.

I det hele taget er Nicklas Bendtner vel i den bedste fodboldfor­fatning i flere år, og når han i min verden er den rigtige mand at have med, så er det, fordi han flere gange har bevist, at han er mand for de store kampe.

Når vi lige ser bort fra de to afgørende EM-playoffkam­pe mod Sverige, desvaerre …

Men Bendtner ved, hvad det kraever, og vil ikke lade sig skraemme Ekstra Bladets fodboldkom­mentator Stig Tøfting giver kun Andreas Cornelius et mulehår større chance for en startplads end Nicklas Bendtner.

Det kan jo vaere, at Bendtner har braendt graesset af til traening eller på anden måde har vist Åge Hareide, at han er vaerd at satse på

gruppe, skal staekkes. Her er de indbyrdes aftaler alfa og omega.

Vi skal vel bare naevne det hattrick, han scorede mod Danmark i Polen, og han er kommet flyvende fra start i Bayern München med seks mål i fire kampe.

Trygheden betyder også, at William Kvist nok også starter inde i det velkendte samarbejde med Thomas Delaney. Men efter praestatio­nerne på banen i denne saeson var det egentlig Mike Jensen, der burde nappe pladsen.

Fungerer Kvist ikke i en kamp, hvor vi skal frem over isen, så må Hareide jo skride til hurtig handling.

Dansk klubfodbol­d endte med at blive en halvtrist omgang i Europa, så landsholde­t har i hvert fald alle muligheder for at gå ind og tage den helt store scene og vinde publikum tilbage.

Det kraever en sejr over Polen, og den vil vaere tiltraengt for Åge Hareides projekt, der OGSÅ handler om at begejstre.

i hvert fald fantastisk, og de klubber, som de danske spillere har deres hverdag i, kan sagtens måle sig med polakkerne­s.

Så grib nu muligheden, drenge og sørg for, at vi igen kan blive begejstret over et dansk landshold.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark