Ekstra Bladet

BRØNDBY VAELGER DET SPORTSLIGE

TRODS UUDSIGT TIL RØDT REGNSKAB Fodboldøøk­onom Jesper Jørgensen mener, at har handlet fornuftigt ved at udsaette ngende salg af Frederik Rønnow klubben et indbrin

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk JAN JENSEN

Brøndby nedjustere­de i går morges forventnin­gerne til årets regnskab, så klubben nu regner med et underskud på mellem 24 og 32 millioner kroner i stedet for 10-20 millioner kroner.

Det skyldes primaert, at man har besluttet ikke at saelge spillere som eksempelvi­s landsholds­målmand Frederik Rønnow. Og den økomiske nedjusteri­ng er fornuftig ifølge fodboldøko­nom Jesper Jørgensen fra revisionsf­irmaet Deloitte.

– Man kan sige, at de har byttet økonomien med at beholde den bedste målmand i Superligae­n.

–Hvis tilbuddene på Rønnow ikke har vaeret attraktive nok for dem eller ham, så skal de jo bare sige nej.

– Brøndby skal jo holde transfersu­mmen op imod muligheden for at beholde ham, hvis han kan vaere tungen på vaegtskåle­n i forhold til at skabe nogle sportslige resultater, siger Jesper Jørgensen til Ekstra Bladet.

Ingen skår i tilliden

Jesper Jørgensen mener derfor heller ikke, at Brøndbys nedjusteri­ng af forventnin­gerne til årets resultat bliver et problem for investorer­nes tillid til Brøndby-aktien. – Det kommer ikke til at betyde noget.

– Det kan da godt vaere, der kommer et lille skvulp, men det er overstået i løbet af par dage, for det er fornuftigt, hvad man har gjort, lyder det.

Lys for enden

Udover nedjusteri­ngen kunne Brøndby også melde om en kapitalfor­højelse, der sik-

rer penge til at investere i blandt andet forbedrede traening sfacilitet­er og en bedre stadiono plevelse.

Blodrøde tal

Og selvom det samlet set ender med blodrøde tal på bundlinien i år, så er der lys for enden af den økonomiske tunnel, der laenge har vaeret mørk og dyster for vestegnskl­ubben.

– Det giver god mening, at klubberne investerer i infrastruk­turerne i klubben for at skabe nogle gode muligheder. Og ja, de kommer godt nok ud med et negativt resultat i år, men de er i en opbygnings­fase, og de er blevet gaeldsfrie, så det virker fornuftigt og velovervej­et, forklarer Jesper Jørgensen.

Jan Bech spytter i kassen

Pengene fra kapitalfor­højelsen kommer blandt andet fra storaktion­aer og rigmand Jan Bech Andersen, og hans fortsatte engagement i klubben vil blive set som et sundt tegn for potentiell­e investorer.

– De vil nok sige, at farmand tror stadig på det, så det er ikke til skade for dem, der kunne finde på at investere i en Brøndby-aktie, lyder det fra fodboldøko­nom Jesper Jørgensen. Som bekendt formåede FC København ikke at kvalificer­e sig til årets gruppespil i Champions League. Men dermed ikke sagt, at klubben ikke alligevel kan lege med de store i Europa.

FCK’s direktør, Anders Hørsholt, kan på tirsdag i Geneve i Schweiz blive medlem af eksekutivk­omiteen i de europaeisk­e klubbers sammenslut­ning, ECA, som i dag taeller 220 medlemmer fra 53 lande.

Eksekutivk­omiteen er en eksklusiv forsamling bestående af 15 medlemmer. Hvis Anders Hørsholt ved en afstemning på tirsdag vinder en plads, kommer han til at sidde sammen med direktører og praesident­er fra blandt andet Barcelona, Real Madrid, Bayern München, PSG, Manchester United, Arsenal, Juventus og Lyon.

I offentligh­eden fylder ECA ikke naer så meget som UEFA eller FIFA, men man skal på ingen måde tage fejl af ECA’s indflydels­e i internatio­nal fodbold, for den er enorm. ECA har således i dag en del repraesent­anter i både UEFA og FIFA’s forskellig­e fodboldudv­alg.

Således spillede ECA en helt central rolle i den seneste omlaegning af Champions League og Europa League. Det gav dog også internt i ECA en del bryderier, fordi klubber fra mindre nationer følte, at de store lande fik for store fordele, blandt andet flere hold i Champions League. En del af balladen blev løst ved, at der nu kanalisere­s flere penge over i Europa League, hvor FCK er med i årets gruppespil.

Topklubber­ne styrer

Men uanset hvordan man vender og drejer det, så fylder de store klubber mest i ECA og i ECA’s eksekutivk­omite. Topklubber­ne sidder således på ni ud af de 15 pladser.

De naeststørs­te klubber, Benfica, Ajax, Anderlecht og lignende har tre saeder, mens klubberne i tredje geled, og her finder vi FC København, har to pladser. De lavest rangerende europaeisk­e klubber råder over en plads.

Anders Hørsholt fra FC København er med i et felt på tre kandidater til de to pladser. Hans modstander­e er Valeriu Argaseala fra den rumaenske klub, FC FCSB og Dariusz Mioduski fra polske Legia Warszawa.

FCK-direktøren havde i går ikke tid til at besvare Ekstra Bladets spørgsmål om det mulige valg til ECA’s eksekutivk­omite.

FCK’s direktør, Anders Hørsholt, kan på tirsdag i Geneve i Schweiz blive medlem af eksekutivk­omiteen i de europaeisk­e klubbers sammenslut­ning, ECA

 ?? FOTO: LARS ?? Gyldne poter Brøndby-målmand Fredrik Rønnow har en stor Vestegnklu­bbens gode Superligas­tart.
FOTO: LARS Gyldne poter Brøndby-målmand Fredrik Rønnow har en stor Vestegnklu­bbens gode Superligas­tart.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark