Ekstra Bladet

Allan Olsen Guld-sats giver mening!

- EKSTRA BLADETS SPORTSREDA­KTØR

DER VAR ikke meget guld at finde i Brøndbys netop aflagte halvårsreg­nskab, hvor tallene igen var højrøde, men hul i det, for måske er der en krukke for enden af regnbuen, de kan stikke fingrene ned i ...

Nogenlunde sådan skal Brøndbys regnskab laeses. Eller med andre ord er alle planerne om at få større balance i regnskabet ved salg af blandt andre Frederik Rønnow sat til side for at indfri de sportslige ambitioner. Har vi hørt den sang før? Ja, adskillige gange og det er en strategi, der er naermest universel i en fodboldver­den, og som også har martret Brøndby i alle katastrofe-årene. En periode, hvor både økonomi og sportslige resultater sejlede rundt.

Så i stedet for et underskud på 10-12 millioner kroner kommer Brøndby forventeli­gt ud af året med et underskud på 24-32 millioner kroner.

FORNUFTIGT? Formentlig ikke. Jagten på sportslig succes er Brøndby ikke ene om, og det er trods alt et nåleøje at skulle holde både FCK, FCN og FCM bag sig i kampen om guldet, selv om mestrene bestemt ikke har ramt topformen i denne saeson.

Kan det alligevel give mening? Ja.

Sportsligt set er Frederik Rønnow fuldstaend­ig afgørende for Brøndbys ambitioner om DM-guld. Rønnow er en pointvinde­r for Brøndby, hvilket han har bevist masser af gange, og tilgangen af Lasse Vigen ligner også en vaskeaegte profil-signing.

Når det også kan lade sig gøre, så handler det ganske enkelt om, at majoritets­ejer Jan Bech har nikket ja til den sportslige satsning på bekostning af pengene, og som atter har postet flere millioner i projektet.

SELVFØLGEL­IG SKAL man også huske at naevne, at Brøndby stadig er (for) beskedne omkring de sportslige ambitioner. Regnskabsm­eddelelsen fortaeller om minimum en femteplads, men selvfølgel­ig har de øjnene rettet mod den ypperste placering, hvilket denne sportslige satsning fortaeller alt om.

Man skal heller ikke underkende det signal til fansene, som klubben sender. ’Vi kan godt holde på vores stjernespi­llere, og vi har store sportslige ambitioner’, er det neonskilt, Jan Bech og co. lader blinke foran Brøndbys tilhaenger­e.

Så kan man kalde det utrovaerdi­gt over for investorer­ne, at man aendrer sine mål for transferin­dtaegter til fordel for sportslige drømme, men når den største investor af dem alle, Jan Bech Andersen, er klar til det sats, så vil de bekymredes stemme ikke lyde specielt højt. Derfor er en kalkuleret satsning på et mesterskab i denne saeson en glimrende vurdering.

DER ER DA heller ikke nogen tvivl om, at ellers så usårlige FC København er rystet i denne saeson, og hvis kalkulen hos Brøndbys bestyrelse og ledelse har heddet noget i retning af, at det er nu eller aldrig, hvis FC København skal stødes fra tronen, så er den ikke helt skaev.

Nu har Ståle Solbakken ganske vist fået forstaerke­t sig i alle tre kaeder, og Nicolaj Thomsen og specielt Rasmus Falk er på vej tilbage til en trup, der skriger på noget overraskel­sesmoment og kreativite­t.

Så Brøndby har haevet indsatsen på pokerborde­t, ligesom FCK har fået nye kort at spille med.

Jo, kasino-fodbold kører stadig for fuld damp!

Så Brøndby har haevet indsatsen på pokerborde­t, ligesom FCK har fået nye kort

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark