Ekstra Bladet

Enevoldsen til FC Groningen

- Jwj@eb.dk

Thomas Enevoldsen har vaeret uden klub siden 30. juni, hvor han afsluttede kontrakten med AaB. Siden har offensivsp­illeren drømt om at komme til USA, men det er ikke lykkedes for 30årige Enevoldsen.

I stedet skal han til hollandsk fodbold, hvor han tidligere har tørnet ud for FC Groningen. Denne gang har han skrevet under med NAC Breda.

Vaerst gik det for Roche, der tidligt på finalestig­ningen til Calar Alto måtte give slip og tabte mere end fire minutter, mens Chaves fik slidt sig i mål og begraenset tabet til Froome, så han kun smed i underkante­n af to minutter.

Planen regnede vaek

Planen var ellers at sende holdkammer­aten Simon Yates i udbrud, så Chaves kunne køre frem til ham og få et ’lift’ mod toppen, men kulde og regn kastede grus i maskinerie­t.

– Planen var god, men nogle gange er finalen god for dig, og nogle gange er den skidt for dig. I dag var den skidt.

Men vi gjorde forsøget, og – Jeg håber, at jeg kan fortsaette den udvikling, jeg har haft, fortalte Miguel Ángel López efter triumfen. vi vil blive ved med at forsøge, sagde en frysende Esteban Chaves i mål.

Han er nu 2.33 minutter efter Froome og holder dermed lige akkurat fast i sin podieplads, mens Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) er ny mand på andenplads­en 1.19 minutter efter briten.

Det er han takket vaere en storstilet offensiv på Calar Alto, hvor han fik brugt sine hjaelperyt­tere – lillebror Antonio og veteranen Franco Pellizotti – perfekt. De fik barberet favoritgru­ppen ned til kun at omfatte et dusin ryttere, mens ’Hajen fra Massina’ selv angreb ved 2 km-maerket, hvor han fik kastet

de sidste forfølgere af favoritgru­ppen.

Kun López og Froome kunne i første omgang svare igen, mens store navne som Alberto Contador (Trek-Segafredo), Romain Bardet (AG2R) og Ilnur Zakarin (Katusha) naermest stod stille bagved.

Det kan man altså ikke sige om López, der altså kort efter stak alene og tog karrierens største sejr og understreg­ede, at han er fremtidens mand i de store etapeløb.

Med sejren hoppede colombiane­ren op i klassement­ets top-10 4.11 minutter efter Chris Froome.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark