Ekstra Bladet

Kommerciel­le medier gemmer toplønning­er

-

Om landets chefredakt­ører og adm. direktører på kommerciel­le medier er flove over, hvor lidt de tjener, eller om de tjener så store beløb, at det ikke tåler dagens lys; det vides ikke. Men selv om medierne igen og igen beskriver andres lønninger, er det absolut ikke noget, som de ønsker at tale om, når det kommer til egne topchefer.

Ud over TV2 og Radio 24/7 er der således hermetisk lukket, når man spørger til de enkelte toplønning­er. I JP/Politikens Hus, der har medier som Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken, deler fire direktions­medlemmer 13,8 millioner kroner, men derudover ønsker huset ikke at oplyse de enkelte direktører­s eller chefredakt­ørers lønninger.

Høje TV2-lønninger

Det samme gaelder Berlingske, BT, Weekendavi­sen, der ejes af Berlingske Media.

På TV2 oplyses, at lønnen for Merete Eldrup, adm. direktør, er 5,4 mio. kr. og Peter Normann, finansdire­ktør, 3,8 mio. kr., men derudover ønsker stationen ikke at oplyse lønninger.

Derimod er Jørgen Ramskovs – boss på Radio 24/7 – løn på listen:

– I lyset af den seneste tids debat i offentligh­eden om lønforhold­ene for DR’s topchefer og sammenhold­t med det forhold, at Radio24syv drives for offentlige midler – licensindt­aegter – har vi imidlertid i denne situation valgt at offentligg­øre mine løn og ansaettels­esforhold for 2016.

Informatio­n er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets forespørgs­el.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark