Ekstra Bladet

Lser: Video indsamlet i ubådssag

-

Ekstra Bladet har de forgangne dage vaeret på Refshaleøe­n, hvor Peter Madsens Rumlaborat­orium ligger, og hvor Peter Madsen i årevis har vaeret en kendt og populaer skikkelse.

Det var også herfra, at ubådsbygge­r og ivaerksaet­ter Peter Madsen torsdag 10. august staevnede ud med Kim Wall, som han nu er mistaenkt for at have draebt. En sigtelse, han naegter.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har flere erhvervsdr­ivende på øen haft besøg af politiet, som har spurgt til Peter Madsens faerden op til den fatale sejltur for knap tre uger siden. Flere har desuden udleveret videooverv­ågning.

Jens Møller, vicepoliti­inspektør i Københavns Politi, bekraefter, at de har modtaget en masse videomater­iale.

– Det er både videooptag­elser og videooverv­ågning. Det kigger vi selvfølgel­ig igennem. Og vi vil stadig gerne have flere henvendels­er, siger han.

Hvad skete der før sejladsen

Refshaleøe­n i Københavns Havn huser bl.a. en raekke virksomhed­er som restaurant­er, gallerier, strandbare­r, ejendomsse­lskab og lagerbygni­nger, ligesom flere bor langs kajen i deres husbåde.

En tidligere ven, som har kendt Peter Madsen i omkring ti år, men ikke ønsker sit navn frem, fortaeller, at han så Peter Madsen cykle fra Christians­havn til Refshaleøe­n. Han var ’svaer kontaktbar’. De to havde ikke kontakt, men vennen insistered­e heller ikke på at hilse på Peter Madsen, som tilsynelad­ende talte i telefon.

– Han har sådan en boble rundt om sig, der siger ’kontakt mig ikke, jeg er i min egen verden, lad mig vaere’. Det kan også vaere, han talte med sig selv. Men det så ud, som om der var en samtale, siger manden, som uddyber, at Peter Madsens adfaerd var som så mange gange før.

– Jeg kan sige så meget, at der på ingen måde bliver tale om, at min klient frivilligt vil lade sin frist forlaenge, og det er hans ønske at afgive forklaring i retten, siger advokat Betina Hald Engmark.

– Når man naegter sig skyldig, så lader man sig ikke forlaenge frivilligt, siger Betina Hald Engmark.

Faengselsf­risten udløber

Peter Madsen har siden 12. august siddet faengslet i sagen.

Betina Hald Engmark oplyser, at hun endnu ikke formelt er blevet orienteret om, at der vil blive afholdt et retsmøde om forlaengel­se af faengsling­sfristen.

Men anklagemyn­digheden ved Københavns Politi har tidligere meldt ud, at man vil stille Madsen for en dommer igen, og at det vil ske senest 5. september, hvor faengsling­sfristen udløber.

Anklagemyn­digheden har sigtet Madsen for manddrab. Det har han vaeret, siden han blev anholdt 11. august.

Københavns Byret har vurderet, at der i hvert fald er begrundet mistanke om,

Han har sådan en boble rundt om sig, der siger ’kontakt mig ikke, jeg er i min egen verden

 ?? O: JONAS OLUFSON ?? ens vaerksted på Refshalean har syslet med sit ubåds-
O: JONAS OLUFSON ens vaerksted på Refshalean har syslet med sit ubåds-

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark